Junqueras diu que el dèficit pot ser zero si l’estat paga el deute a la Generalitat

  • Justifica la comissió pel dret de decidir i l'impuls del Consell Assessor per la situació econòmica i política

VilaWeb
Redacció
26.04.2013 - 10:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat avui que Catalunya podria fer un dèficit del zero per cent si l’administració espanyola pagués el que deu a la Generalitat. En una entrevista a la Cadena Ser, Junqueras ha assegurat que si arribés el traspàs de les polítiques actives d’ocupació, l’addicional tercera de l’estatut, el fons de competitivitat i el pagament d’infraestructures previstes als pressupostos, el govern podria fer uns comptes pel 2013 sense la necessitat d’endeutar-se. D’altra banda, ha justificat la creació de la comissió sobre el dret de decidir i l’impuls del Consell Assessor per a la Transició Nacional per la situació econòmica i política actual.

‘Podria suportar-lo del zero per cent, l’únic que faria falta és que el govern espanyol ens pagués el que ens deu’, ha dit Oriol Junqueras quan se li ha preguntat sobre l’objectiu de dèficit a què podria assumir el govern de la Generalitat. El president d’ERC feia referència al que ‘està compromès en lleis orgàniques’, en al·lusió, per exemple, al pagament de partides pressupostàries compromeses en matèria d’infraestructures.

Junqueras, d’altra banda, ha justificat la creació de la comissió parlamentària sobre el dret a decidir i l’impuls paral·lel del Consell Assessor per a la Transició Nacional assegurant que la seva obligació, davant la situació econòmica i política actual, és ‘dotar els ciutadans de les millors eines possibles’. I aquestes eines, segons el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, són les eines d’un estat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any