‘V’ de Victus i de Victòria

  • La novel·la d'Albert Sánchez Piñol, la més venuda de Sant Jordi

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons les dades que ha donat fins ara el gremi de llibreters de Catalunya, i que són d’ahir a les quatre de la tarda, el llibre més venut d’aquest Sant Jordi en català és la novel·la ‘Victus’, d’Albert Sànchez Piñol, sobre el setge de Barcelona i la guerra del 1714. La segueixen, a distància, ‘L’estiu que comença’, de Sílvia Soler; ‘Plans de futur’, de Màrius Serra; ‘La marinada sempre arriba’, de Lluís Foix; i ‘La reina descalça’, d’Ildefonso Falcones. En no-ficció, ‘S’ha acabat el bròquil’, de Jaume Barberà, ocupa la primera posició, seguit de ‘Estimat Miquel’, de Lluís Llach.  

En no-ficció ocupa la tercera posició ‘Desmuntant la caverna’, de Jofre Llombart; després ‘No sé on és el límit, però sé on no és’, de Josef Ajram; i Una vida articulada’, de Josep Maria Espinàs.

Quant als gèneres predominants, la narrativa ha tornat a ser el gènere preferit del públic, amb el llibre ‘Victus’ d’Albert Sánchez Piñol com a títol més destacat. Fins i tot se’n van arribar a exhaurir les existències en català a la majoria de llibreries. L’editora de la Campana, Isabel Martí, va explicar que ja n’havia encarregat 20.000 exemplars més (10.000 en català i 10.000 en espanyol). Precisament, Albert Sánchez Piñol no va signar llibres en tot el dia.

Segons el Gremi de Llibreters, també es va notar molt l’augment de la venda de llibres sobre la independència, un tema de gran actualitat. Un altre dels aspectes destacats és l’augment progressiu de les vendes de llibres de literatura en català i dels destinats al públic infantil i juvenil, un dels clàssics de la jornada.

Més informació: Sant Jordi: la crònica

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any