Ada Colau denunciarà Cifuentes per haver-la vinculat a ETA

  • El govern espanyol ha intentat desprestigiar la portaveu de la PAH desqualificant-la

VilaWeb
Redacció
23.04.2013 - 17:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectat per la Hipoteca (PAH), ha anunciat que presentarà una denúncia contra la delegada del govern espanyol a Madrid Cristina Cifuentes, que la va acusar a ella i l’entitat de tenir vincles amb ‘grups filoetarres’. En declaracions a RAC1, Colau ha afirmat: ‘Això és molt greu, sabent que és fals i que té greus conseqüències. Activa el feixisme i amenaça la meva família’.

Colau també ha avisat que es querellaria contra alguns mitjans de comunicació, sense especificar quins. De les declaracions de la secretària general del Partit Popular Maria Dolores de Cospedal, que va comparar els escarns amb el nazisme, Colau ha explicat que encara no s’havia plantejat de presentar cap denúncia. 

Ha comentat, però, que no volia ‘perdre temps’ al jutjat: ‘Si no, no faria res més que posar denúncies.’ I ha afegit: ‘Hi ha coses molt greus que han tingut altres efectes.’ Al seu parer, la delegada del govern espanyol ‘parla i activa el component més extremista i feixista que hi pugui haver i comença a amenaçar-me a mi i la meva família. I això ha tingut conseqüències.’ Colau ha precisat que presentaria aquesta demanda com a acusació personal, i no en nom de la PAH.

Colau ja va dir fa unes setmanes que meditava d’emprendre accions legals contra Cristina Cifuentes, i aleshores va deixar clar que era ‘intolerable, una vergonya i una immoralitat” que el PP desviés l’atenció en una qüestió com els desnonaments.

Sobre la taxa a pisos buits anunciada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha dit que arribava tard. ‘Hi estem a favor, però fa temps que la demanàvem i potser es queda curta. Cal veure els imports i el temps que triga en aplicar-se’. Segons que ha dit, ‘es pot anar més enllà’ i troba més ‘interessant’ el decret andalús, perquè ‘contempla l’expropiació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any