Espanya no pensa reconèixer Kossove

  • Menysprea la petició del parlament europeu · Romania i Eslovàquia n'estudien el reconeixement

VilaWeb
Redacció
23.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’estat d’Afers Estrangers espanyol, Gonzalo de Benito, va assegurar ahir que l’acord que van segellar divendres Sèrbia i Kossove per normalitzar les relacions no modificava de cap manera la posició espanyola. És a dir, Espanya encara no reconeixerà la independència kossovesa.

‘Això no modifica de cap manera la nostra posició, i mantenim tot allò que hem dit fins ara’, va dir De Benito, en declaracions a la premsa després d’una reunió dels Vint-i-set a Luxemburg. ‘Caldrà llegir què diuen els textos dels acords quan sigui el moment. Però de moment el ministre José Manuel García Margallo ha dit que no afectaven de cap manera la posició d’Espanya, i aquesta és la posició del govern’, va afegir.

Segons ells, no hi havia hagut pas pressions des de la UE perquè Espanya reconegués Kossove. En canvi, la setmana passada, el parlament europeu va exigir amb una majoria molt àmplia a Espanya i a quatre estats més aquest reconeixement.

Romania i Eslovàquia van anunciar que l’estudiaven. Si fessin el pas, dins la UE els únics estats que no haurien haurien reconegut Kossove serien Espanya, Grècia i Xipre. Ara mateix, ja l’han reconegut 99 estats del món; però és previst que l’acord de la setmana passada amb Sèrbia obri la porta a molts més.

 

Més informació: Acord històric entre Sèrbia i Kossove

Editorial de Vicent Partal: Sèrbia i Kossove deixen Espanya sense arguments

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any