La plataforma de Forcades i Oliveres obre la mà a Iniciativa

  • Ja compta amb prop de vint nil adhesions

VilaWeb
Redacció
22.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’economista i impulsor de la plataforma Procés Constituent, Arcadi Oliveres, fou un dels convidats a la cloenda de la desena assemblea nacional d’ICV. Des del faristol i dirigint-se als delegats ecosocialistes va oferir-se per a treballar plegats i convergir fins i tot en una única opció política. Va dir: ‘Vosaltres i nosaltres som el mateix.’ I va afegir: ‘Vinc a oferir-vos la nostra col·laboració per poder arribar, si es pot, a una plataforma conjunta en les properes eleccions al Parlament’. Oliveres va destacar la importància que la ciutadania prengués consciència de la situació actual –’com ja ha fet ICV’– i que s’aplegués per actuar conjuntament contra les polítiques neoliberals.

Per la seva banda, la monja benedictina, Teresa Forcades, l’altra gran impulsora de la plataforma, va explicar ahir a Catalunya Ràdio que es fixava com a data límit l’Onze de Setembre per veure si quallava el projecte de procés constituent de Catalunya. Forcades va dir que si finalment la plataforma no prosperava seria’una iniciativa ben intencionada’. De moment, des de la seva presentació el passat 10 d’abril, el manifest ja compta amb prop de vint mil adhesions.

‘Volem un projecte unitari i ample, reunint totes les sensibilitats socials’, va apuntar Forcades, aclarint que, fins al moment, no tenen acords amb altres plataformes com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Va insistir, això sí, que el moviment que impulsen ve de la ciutadania i que no té ‘cap grup polític ni econòmic al darrere’.

Podeu escoltar l’entrevista, ací:

MÉS INFORMACIÓ: David Fernàndez elogia el Procés Constituent de Forcades i Oliveres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any