Èxit rotund del primer cap de setmana de Trobades d’Escola Valenciana

  • Hi van assistir més de vuitanta mil participants, sota el lema 'La veu del teu poble'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer cap de setmana de Trobades d’Escola Valenciana va superar totes les expectatives i va aplegar més de vuitanta-dos mil participants. Sota el lema ‘La veu del teu poble’, van esdevenir un clam a favor de l’ensenyament en català al País Valencià. Es van fer a Pedreguer, dissabte, i a Betxí, Alboraia, Petrer i Crevillent, diumenge. En total, fins el mes de juny es faran divuit trobades.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, es felicitava per l’èxit del cap de setmana: ‘És molt important que l’administració educativa escolte les veus de les Trobades d’Escoles en Valencià, les veus dels ciutadans i ciutadanes que tenen més que comprovat que l’ensenyament plurilingüe en valencià és l’únic que garanteix la qualitat educativa i la competència lingüística dels seus fills en valencià, castellà i anglès; un ensenyament que vetlla pel nostre tret d’identitat més important, el valencià, i promou unes metodologies didàctiques òptimes.’

El primer cap de setmana de Trobades va servir també per a recordar que ben aviat començaria el període de matriculació a les escoles per al curs vinent i per a reivindicar que la societat valenciana reclama el dret de totes les famílies a poder matricular els seus fills en els programes d’Escola Valenciana, un dret que a hores d’ara encara no és garantit.

‘Sí, jo estudie en valencià’

El cap de setmana també va servir per a inaugurar la campanya ‘Sí, jo estudie en valencià’. Els participants a les Trobades es pogueren fotografiar amb aquest lema per a fer visible la voluntat de milers de famílies valencianes d’estudiar en la llengua del país. En aquesta línia, Escola Valenciana va voler recordar que els programes d’ensenyament en català són els que presenten més bons resultats acadèmics i, a més, els seus alumnes són els que obtenen més bons resultats en les proves diagnòstiques per a avaluar els coneixements lingüístics tant en català com en espanyol. Així mateix, demostren que és aquest perfil d’alumnat el que té més avantatges per a dominar una tercera llengua, com ara l’anglès.

Suport dels ajuntaments, tret de Crevillent

Moreno va voler destacar i agrair ahir especialment la col·laboració dels ajuntaments que havien acollit les Trobades de Pedreguer, Alboraia, Alberic i Betxí, uns consistoris que van donar suport a la iniciativa i van col·laborar estretament durant mesos amb les coordinadores de l’entitat per fer possibles les trobades. En fou l’excepció l’Ajuntament de Crevillent, segons que informà el Tempir d’Elx, el Raig de Crevillent, la Gola de Guardamar i l’Antina de Santa Pola, entitats federades dins Escola Valenciana, que havien organitzat la Trobada del Baix Vinalopó i el Baix Segura. Cap representant del govern municipal de Crevillent no va participar en la Trobada. Això no obstant, la resposta social i de la comunitat educativa del municipi i de la comarca fou excel·lent, segons Escola Valenciana.

Dedicades a Vicent Andrés Estellés

Les trobades es dediquen enguany al poeta Vicent Andrés Estellés. Com a novetats, Escola Valenciana ha elaborat auques sobre el poeta de Burjassot per als alumnes de les escoles i els instituts, s’ha activitat un espai a la web de l’entitat amb recursos pedagògics i culturals per treballar l’obra estellesiana i les Trobades acolliran l’exposició itinerant ‘Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances’ de l’Acadèmia de la Llengua Valenciana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any