Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Diumenge  21.04.2013  11:43

Comencen les Trobades d'Escola Valenciana

L'1 de juny es farà a Bocairent la de la Vall · Dissabte es va lliurar el Premi Sambori comarcal

Men?ame
 

Dilluns 15 d'abril es va fer públic el veredicte (pdf) del jurat de la fase comarcal del Premi Sambori, i aquest dissabte se'n van lliurar els premis a Bocairent, dins dels actes de la Fira del Llibre. En l'acte també hi va haver l'actuació de la contacontes Almudena Francés. És una de les novetats de l'edició de la festa per la llengua d'enguany, atés que fins ara els premis es donaven el mateix dia de la Trobada. La pròxima cita important serà el 3 de maig, quan es farà la presentació oficial de la Trobada, i la Coordinadora per la Defens i Ús del Valencià de la Vall d'Albaida lliurarà el seu Premi Benicadell.

El calendari de celebracions de les Trobades ha començat ja. Quatre poblacions acullen aquest diumenge desenes de milers de pares i xiquets que hi participen. Pedreguer va avançar-se ahir dissabte per a ser la primera de les trobades d'enguany. Quinze mil persones van ocupar la població de la Marina en un ambient festiu i alhora reivindicatiu. En total seran divuit les trobades que es faran fins al mes de juny.

Les festes per la llengua es dediquen enguany al poeta Vicent Andrés Estellés. Com a novetats, Escola Valenciana ha elaborat auques sobre el poeta de Burjassot per a l'alumnat de les escoles i els instituts, s'ha activitat un espai al web de l'entitat amb recursos pedagògics i culturals per treballar l'obra estellesiana i les Trobades acolliran l'exposició itinerant 'Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances' de l'Acadèmia de la Llengua Valenciana.

Suport a Escola Valenciana

Ara que s'activa, un any més, l'activitat més emblemàtic d'Escola Valenciana, des de l'entitat s'ha volgut deixar palés que el greu context de crisi econòmica, institucional i política també afecta profundament a la Federació d'Associacions per la Llengua.  'Per continuar organitzant Trobades d'Escoles en Valencià i per aconseguir triomfs històrics com els dels centres de Xirivella i Picassent; per tal de dur endavant en el futur pròxim mesures judicials si l'oferta d'ensenyament en valencià no cobreix la demanda de les famílies; per continuar realitzant el voluntariat lingüístic, els concerts de La Gira, el cinema en valencià i totes les activitats encaminades a dinamitzar l'acció social a favor de la normalització i la promoció de la nostra llengua a l'escola i el carrer, necessitem de la implicació social i econòmica de la ciutadania valenciana', ha explicat Vicent Moreno.

Des de l'entitat s'ha posat en marxa el projecte Amics i Amigues d'Escola Valenciana com la garantia per a continuar treballant en la línia que es té fixada.