Els vols més increïbles dels ‘homes ocell’

  • El vídeo d'Alexander Polli travessant la roca Foradada de Montserrat arriba als sis milions de visites en quatre dies · Recollim els vídeos del salts més espectaculars

VilaWeb
Redacció
21.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En tan sols quatre dies el vídeo del paracaigudista noruec Alexander Polli travessant a 250 km/h la roca Foradada de Montserrat ha tingut més de sis milions de visites a YouTube. Les imatges de Polli jugant-se la vida per passar volant per un forat en la roca tan estret han donat la volta al món. El canal Epic TV, que va difondre el famós vídeo, acaba de publicar també una entrevista amb el paracaigudista, en què explica com va preparar el salt i quines sensacions va tenir.

Aquest és el vídeo de l’entrevista:

Polli és un dels experts de la modalitat de paracaigudisme anomenada salt BASE. En aquest vídeo podeu veure alguns dels seus salts més espectaculars:

Recentment, un altre noruec, Jokke Sommer, i l’alsacià Ludovic Woerth van fer un salt gairebé tant espectacular com el de Polli a la roca Foradada: van travessar les dues torres d’un gratacel, que té forma de forca, a Rio de Janeiro:

Un altre dels videos de salt BASE que més èxit té a la xarxa és el del saltador Espen Fadnes, que fa un extraordinari vol deixant-se caure des del capdamunt d’un penya-segat als ‘fiords’ noruecs. Va quedar registrat com l’ésser humà volador més ràpid del 2010:

El paracaigudista Jeb Corliss va confessar haver-se sentit molt a prop de morir quan va fer aquest salt des d’un helicòpter per passar a un pam de la paret de roca de l’emblemàtic Matterhorn, als Alps suïssos:

I aquest és un vídeo recopilatori dels millors salts fets per diversos paracaigudistes de tot el món:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any