Un fort terratrèmol causa 156 morts i 5.500 ferits a Sichuan, a la Xina

  • L'any 2008 gairebé 70.000 persones van morir víctimes d'un altre sisme que es va produir en una zona propera

VilaWeb
ACN
20.04.2013 - 18:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un fort terratrèmol de 6,6 graus a l’escala de Richter ha sacsejat aquest dissabte una zona muntanya de Sichuan, una província al sud-oest de la Xina, causant la mort d’almenys 156 persones i ferint-ne 5.500 més. Es dóna el cas que l’any 2008 gairebé 70.000 persones van morir víctimes d’un altre sisme que es va produir en una zona propera. El terratrèmol més fort que hi ha hagut a la Xina des de fa tres anys s’ha produït a les 08.02h hora local al comtat de Lushan, a proper de la ciutat de Ya’an i l’epicentre tenia una profunditat de 12 quilòmetres, segons informa el Servei Geològic dels Estats Units i recull Reuters.

El sisme s’ha deixat sentir fins i tot a les províncies veïnes i a la capital provincial de Chengdu, fet que ha provocat que multitud de ciutadans osrtissin dels edificis.

El president xinès, Xi Jinping, i el primer ministre, Li Keqiang, han anunciat que posaran tots els esforços per rescatar les víctimes i limitar el nombre de morts.

Després d’arribar al lloc del desastre en helicòpter, Li s’ha dirigit als serveis de rescat des d’una plaça al poble de Longmen, a Lusha, segons informa Xinhua. El primer ministre ha demanat que s’obri una carretera cap al comtat de Baoxing, un dels més perjudicats pel sisme, i que els rescatadors ‘actuïn amb rapidesa’.

‘La qüestió més urgent és afrontar les primeres 24 hores, el període d’or per salvar vides’, ha afirmat Li mentre anunciava que 6.000 militars s’han dirigit a la zona.

La major part de les morts s’han produït a Lushan, on s’ha tallat l’aigua i el llum. Els serveis de rescat han salvat 32 persones amb vida d’entre la runa, segons Xinhua, mentre que als pobles més propers a l’epicentre gairebé totes les cases baixes s’han enfonsat, tal com mostren les imatges de la televisió estatal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any