Mònica Oltra: ‘Feina en canvi de silenci: no li sembla repugnant, senyor Fabra?’

  • La diputada de Compromís critica el tracte a les víctimes del metro · Font de Mora fa fora batlles de la Ribera que exigien aigua

VilaWeb
Redacció
19.04.2013 - 16:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sessió d’ahir a les Corts Valencianes fou convulsa, amb brega i expulsions incloses. Hi ha hagué tensió quan Compromís va retreure al govern que intentés comprar el silenci de les víctimes de l’accident del metro de València, com van denunciar fa poc a través de la sèrie documental 0responsables. Alberto Fabra, però, es va limitar a respondre que el govern havia estat al costat de les víctimes des del primer moment.

Enric Morera va recordar que no hi va haver cap acte públic de suport a les víctimes, i que algunes d’aquestes van dir que van intentar comprar-los el silenci a canvi d’un lloc de feina, cosa que Mònica Oltra va qualificar d’immoral, indecent i repugnant. 

‘Treball a canvi de silenci’

Oltra va dir, adreçant-se a Fabra: ”S’imagina vosè l’escena? El senyor Cotino, que era conseller, acompanyat d’algun regidor del PP, casa per casa, en un moment de desesperació de les víctimes dient que els anaven a oferir treball en una empresa pública sabent les circumstàncies de tots els familiars, sabent si havien estudiat, si tenien treball o no. Com li diuen després a això? Assetjament? Escarn? Vull la seva opinió. Després deien, com qui no vol la cosa, aniran a denunciar? Millor, açò de la denúncia ho deixem. Treball a canvi de silenci. No li sembla immoral, no li sembla indecent, no li sembla repugnant?’

Batlles expulsats

D’una altra banda, el vice-president primer de la mesa, Alejandro Font de Mora, que va exercir de president durant una absència de Juan Cotino, va fer fora de l’hemicicle una quinzena de batlles, regidors i portaveus de la comarca de la Ribera, que hi assistien amb pancartes exigint aigua potable. 

Durant el punt de l’ordre del dia en què el diputat del PSPV Francesc Signes defensava una moció sobre depuració i reutilització d’aigües residuals, tots els batlles es van alçar a la tribuna de convidats i van ensenyar les pancartes, que deien ‘Som vida, som aigua. Aigua per a la Ribera’. 

Font de Mora va dir que el reglament no permetia als convidats de fer ‘manifestacions’ i els va fer fora. No es va poder sentir què deien mentre abandonaven l’hemicicle perquè Alfonso Rus, president de la Diputació de València, i Sonia Castedo, batllessa d’Alacant, es van posar a cridar ‘Aigua per a tots!’. 

En declaracions als periodistes, els batlles i regidors van denunciar el menyspreu i la burla del PP als veïns de la Ribera. ‘Han menystingut el dret bàsic de tenir aigua quan obrim l’aixeta’, i han denunciat que ‘la comarca fa temps que beu aigua enverinada’. 

La moció del PSPV, que fou refusada amb els vots del PP, demanava l’execució de les obres necessàries per a subministrar aigua des de la potabilitzadora a tots els pobles de la comarca de la Ribera i que la Generalitat assumís les despeses que fins ara han anat a càrrec dels ajuntament de la Ribera per a potabilitzar l’aigua que extreuen dels pous. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any