‘S’ha acabat negociar què ens dóna Madrid’

  • Onze municipis del Principat paguen avui els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.04.2013 - 14:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els batlles d’onze municipis (Arenys de Munt, Llinars del Vallès, Premià de Dalt, Alella, Gallifa, Sant Jaume de Llierca, Ripoll, Campdevànol, Viladamat, Sant Julià del Llor i Bonmatí i Marçà) han ingressat els impostos que generen els seus consistoris a l’Agència Tributària Catalana. Amb aquest acte simbòlic, segons els portaveus de la plataforma Catalunya Diu Prou, es vol demostrar que és possible pagar els impostos a la Generalitat de manera legal. Ara és cosa del govern decidir què fa amb aquests diners, és a dir, si els transfereix a l’estat o no. Han instat l’executiu a destinar-los a cobrir ‘les necessitats del país’.

Aquest ajuntaments han respost a la crida fet per l’Associació de Municipis per la Independència aquesta setmana en favor de la sobirania fiscal i esperen que, mes a mes, se’n vagin sumant d’altres. ‘S’ha acabat megociar què ens dóna Madrid’, han exclamat. També han fet el mateix gest tres empresaris. Han presentat la documentació de la liquidació de l’IVA i l’IRPF a les oficines de l’organisme tributari de les delegacions de la Generalitat a Barcelona, Girona i Tarragona.

El govern enllesteix un mecanisme perquè puguin pagar legalment a la Generalitat

El conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, va anunciar dimarts que l’executiu enllestia un mecanisme perquè els ajuntaments catalans poguessin pagar els impostos a la Generalitat. Homs va fer aquest anunci després de la reunió d’Artur Mas i Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’AMI, una associació que insta els municipis adherits a pagar els impostos a Catalunya. Segons el conseller, aquest mecanisme serà ‘perfectament legal i serà a punt durant els mesos vinents’. Segons ell, representa una oportunitat perquè l’administració de la Generalitat podrà agafar experiència i disposar d’estatístiques per quan hi hagi una agència tributària pròpia.

 

Més informació: Insubmissió fiscal: comença el tancament de caixes?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any