Onze municipis paguen avui els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya

  • El govern enllesteix un mecanisme perquè els ajuntaments puguin pagar els impostos a la Generalitat legalment

VilaWeb
Redacció
18.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Onze municipis del Principat ingressaran avui els impostos a l’Agència Tributària Catalana (ATC), en la primera acció de sobirania fiscal d’institucions públiques catalanes. La iniciativa és coordinada per la plataforma Catalunya Diu Prou, que ha anunciat que Arenys de Munt, Campdevànol, Llinars del Vallès, Premià de Dalt, Ripoll, Sant Jaume de Llierca, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Viladamat, Marçà, Gallifa i Alella aniran a les oficines de l’agència a migdia per presentar la documentació.

Els batlles d’aquests municipis, acompanyats d’autònoms i empresaris que s’han adherit a la campanya, presentaran la documentació de la liquidació de l’IVA i l’IRPF a les oficines de l’organisme tributari de les delegacions de la Generalitat a Barcelona, Girona i Tarragona.

El govern enllesteix un mecanisme perquè puguin pagar legalment a la Generalitat

El conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, va anunciar dimarts que l’executiu enllestia un mecanisme perquè els ajuntaments catalans poguessin pagar els impostos a la Generalitat. Homs va fer aquest anunci després de la reunió d’Artur Mas i Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’AMI, una associació que insta els municipis adherits a pagar els impostos a Catalunya. Segons el conseller, aquest mecanisme serà ‘perfectament legal i serà a punt durant els mesos vinents’. Segons ell, representa una oportunitat perquè l’administració de la Generalitat podrà agafar experiència i disposar d’estatístiques per quan hi hagi una agència tributària pròpia.

 

Més informació: Insubmissió fiscal: comença el tancament de caixes?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any