Isona Passola, nova presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català

  • Ha guanyat les eleccions a la junta directiva per 93 vots a 31 contra el candidat Jordi Rediu

VilaWeb
Redacció
16.04.2013 - 23:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La productora Isona Passola, que encapçalava la candidatura ‘La promoció del talent’, ha guanyat les eleccions a la junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català pels propers quatre anys per 93 vots a 31. Es batia amb la candidatura ‘Acadèmics en acció’, encapçalada pel productor Jordi Rediu. L’elecció s’ha fet aquest vespre després que la junta electoral validés les dues formacions quan el 28 de març es va tancar el període d’inscripcions. Rediu comptava amb el director i guionista Ricard Reguant, Antoni Verdaguer i la directora de càsting Mercè Espelleta, entre altres. Passola compartia candidatura amb els actors Sergi López i Clara Segura o el director i guionista Cesc Gay, entre altres. Passola substitueix la junta directiva que ha dirigit Joel Joan des de la fundació de l’Acadèmia, el 2008.

‘La promoció del talent’, la candidatura guanyadora, està liderada per la productora Isona Passola com a presidenta, amb l’actor Sergi López com a vice-president, la productora de televisió Elisa Plaza com a secretària i la tècnica de post-producció Maria Rosa Fusté com a tresorera. Els vocals d’aquesta candidatura són el director de fotografia Josep Maria Civit, les actrius Clara Segura i Aina Clotet, el director de càsting Pep Armengol, el productor Edmon Roch i el director i guionista Cesc Gay. Amb el lema ‘Per una Acadèmia al servei de la promoció del talent i de l’ofici dels professionals del cinema català’ aquesta candidatura inclou tres membres de l’antiga Junta directiva, Plaza, Fusté i Armengol.

La candidatura de Passola descriu així els seus objectius: ‘Promoure el cinema que es fa al país. Aquesta ha estat la voluntat de la nostra Acadèmia fins ara, una Acadèmcia que ha fet una feina i un recorregut en els seus primers cinc anys que considerem extraordinària i que ens agradaria d’alguna manera, continuar i potenciar. Defensar el cinema fet a Catalunya ha de ser la nostra principal obsessió.’

Per la seva banda, el productor Jordi Rediu es presentava com a president de la candidatura ‘Acadèmics en acció’, formada per la directora de càsting Mercè Espelleta com a vice-presidenta, el director Antoni Verdaguer com a secretari i el director i guionista Ricard Reguant com a tresorer. Els directors de cinema Joan Marimón, Anna Maria Bofarull i Ignasi Pere Ferré, els productors Carles Pastor i Miguel Puertas, i el director de fotografia Joan Babiloni es presentaven com a vocals. El lema de la candidatura era ‘Treballarem per una acadèmia que pensi en tots els acadèmics’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any