Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimarts  16.04.2013  18:41

Autor/s: Benja Martinez Ferrer 1r ESO

Uns preguntats a... Enric Guillem

Men?ame
 

En aquesta ocasió en l’entrevista triem un tema molt arrelat a les festivitats valencianes: el foc. Hem tingut ocasió d’entrevistar Enric Guillem, cap de la colla de correfocs de Terrateig i president de la Federació de Colles de Dimonis i Diables del País Valencià. Una entitat sense finalitats lucratives que es va crear l'any 2001 i que  pretén reunir el màxim nombre possible de colles de tot el País Valencià per tal de compartir idees i inquietuds. La Colla Correcagarneres que presideix a Terrateig recull el malnom del  poble. Es va fundar l'any 1999 i està formada per grans i menuts.

Quin càrrec  tens dins el món de l’espectacle del foc?

-Sóc el president de les colles de dimonis, que per si no ho saps són colles de correfocs.

En què consisteix el teu treball?


-A portar la colla de dimonis endavant. Si parlem de les colles del País Valencià, seria la mateixa funció, però a un nivell més ampli.

A qui representes?

-
A la Colla de Dimonis Correcagarneres de Terrateig i a les Colles de diables del País Valencià.

Quant  de temps portes ocupant el teu càrrec?

-
Com a president de la colla de dimonis de Terrateig... des de 1999, i com a president de colles del País Valencià... set o vuit anys.

Què esperes de la teua faena?


-Jo espere que la gent gaudisca i s'ho passe bé i fer cultureta, que és el que més importa.

Podries contar alguna anècdota sobre la teua vocació?

-
N'hi ha moltes. Per exemple deu fer quatre anys, en un correfocs quan començava l'última actuació amb 'castellets i eixides' tots els coets van fallar, no se'n va encendre cap... vam treballar molt i perdérem diners per a no res.


Com que el teu treball porta molta faena, com t'organitzes la teua rutina?

-
Jo sols vaig a comprar els coets, vaig a la pirotècnia, contacte amb la gent interessada a fer un correfocs al seu poble... Després està la Junta Directiva, que s'encarrega de  la resta.

T'agradaria que la gent coneguera quina és la teua funció?

-
Sí, clar que m'agradaria, perquè aquest costum festiu s'està perdent.

Què esperes d'aquest any nou? (En aquest moment, Enric va somriure i va dir)

-Buf!! Aquest any serà difícil fer correfocs pel tema de la crisi, però algun correfocs sí que farem.

T'agradaria que la gent jove dels pobles del voltant s'animara a participar en la teua funció?

-
Home, clar que m'agradaria, perquè jo ja vaig fent-me major, i a mi m'encantaria que tard o prompte hi vinguera un substitut. Jo l'ajudaria aconsellant-lo perquè ser president d’una colla és difícil, és necessària experiència en aquest món..

Agraïm a Enric el temps que ens ha dedicat i des d’aquesta revista li desitgem molta sort en les seues funcions, i li agraïm la llavoreta que sembra per engrandir la cultura del nostre país.