Duran: ‘CiU no ha estat mai independentista’

  • Recorda que el pacte amb ERC preveu una consulta 'legal' i diu que a Europa ara no interessa una Catalunya independent

VilaWeb
Redacció
16.04.2013 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, ha tornat a posar entrebancs al procés d’independència. Ha insistit que el pacte amb ERC preveu una consulta ‘legal’, considera incovenient una declaració unilateral i insisteix que ‘CiU no ha estat mai independentista’ sinó que defensa el dret de decidir. 

Duran ha dit que no sabia quan es faria la consulta, i que el compromís era que es pogués fer l’any vinent o, en cas d’ajornar-se, dins dels dos anys següents de la legislatura. Tot plegat, en ‘un marc legal català, sempre i quan no sigui impugnat pel govern espanyol, un marc legal en forma de transferència de l’article 150.2 de la Constitució en matèria de referèndum de la Generalitat’, com ara una llei pròpia de referèndums, ha apuntat.

I a la pregunta de si es podria convocar una consulta sense empara legal, Duran i Lleida ha refermat que el compromís de CiU és que ‘hi hagi empara legal’ i ha citat les paraules del conseller de Justícia, Germà Gordó, que va dir que només veia possible de convocar una consulta si hi havia un acord previ amb el govern espanyol. 

Per Duran, Europa ‘no està per la feina d’una Catalunya independent’: ‘Abans ens pensàvem que a Europa ens esperaven amb els braços oberts’, i ara veuen que tots els estats de la UE han d’aprovar l’entrada d’un nou membre, i no hi tenen cap interès, al seu parer. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any