EUiA celebra la iniciativa política de Forcades i Oliveres i vol ‘bastir alternatives àmplies’

  • 'En el fons tots coincidim', diu Joan Mena

VilaWeb
ACN
16.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’EUiA al parlament, Joan Mana, ha valorat positivament la proposta política de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres per obrir un procés constituent a Catalunya i ha afirmat que el que els uneix és que ‘l’esquerra transformadora entenem la situació social actual com inassumible, fem la mateixa reflexió i sabem que sols no ho canviarem, que hem de bastir alternatives àmplies’. ‘En el fons tots estem d’acord’, ha sentenciat, i ha assenyalat que aquesta proposta unitària ha de ser ‘ampliable a algunes altres organitzacions com la CUP, Revolta Global i En Lluita’ i ha d’engrescar organitzacions socials, sindicats de classe i persones que treballen activament en els moviments populars.

En la conferència de premsa que ha ofert aquest dilluns a la seu d’EUiA, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, ha valorat a petició dels periodistes la proposta llançada fa uns dies per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres amb l’objectiu d’obrir un procés constituent a Catalunya que sumi les esquerres polítiques i els moviments socials de cara a les pròximes eleccions. 

El diputat creu que s’ha de regenerar el sistema i que en pot haver-hi coincidència entre les esquerres alternatives catalanes en tres punts bàsics: “el dret a decidir, la necessitat d’aturar les polítiques d’austeritat i les retallades, que atempten contra els treballadors, i també regenerar la democràcia”.

En opinió del dirigent d’EUiA, les esquerres alternatives comparteixen tres eixos tot i que la proposta de trobada l’han expressat amb noms diferents: “EUiA des de la nostra 6a Assemblea Nacional parlem d’un nou espai, ICV d’un nou subjecte polític i Forcades i Oliveres d’un procés constituent”, ha explicat Mena.

Respecte al calendari que es marca EUiA per fer possible una cimera pel nou espai polític de les esquerres catalanes, anunciat pel coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, de cara a l’estiu, Mena ha informat que continuen amb les trobades bilaterals iniciades encara no fa un any. 

Notícies relacionades:

Arcadi Oliveres: ‘Si no sumem CUP, ICV i moviments socials haurem fracassat’

Teresa Forcades i Arcadi Oliveres promouen un manifest ‘per un procés constituent a Catalunya’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any