Dos morts i un centenar de ferits a causa de dues explosions a la marató de Boston

  • S'han produït prop de la línia d'arribada de la cursa, plena de corredors i espectadors · La policia confirma un tercer incident a la Biblioteca JFK de la mateixa ciutat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.04.2013 - 21:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com a mínim dues persones mortes i un centenar de ferides és el resultat de dues explosions seguides que hi ha hagut prop de la línia d’arribada de la multitudinària marató de Boston (vídeo del moment dels esclats i webcam en directe). Les explosions (vídeo) han tingut lloc a la plaça Copley de la ciutat quatre hores després del començament de la cursa, quan encara arribaven molts corredors i la zona era plena d’assistents.

Les explosions, que coincideixen amb el Dia dels Patriotes, han estat causades per bombes, tal com s’afirmava en un primer moment al compte oficial de la marató a Facebook. De fet, la policia ha detectat un artefacte més a la zona, que no ha esclatat. I posteriorment s’ha sabut que hi ha hagut un altre incident a la Biblioteca JFK a la mateixa ciutat, però no se sap si hi ha cap vinculació entre tots dos fets.

Les autoritats han tancat per seguretat l’aeroport de Boston i algunes línies del metro.

Tram dedicat a les víctimes de Newtown

L’última milla del recorregut de la marató de Boston s’havia dedicat enguany a la memòria de les víctimes de la matança de l’escola de primària Sandy Hook de Newtown i alguns familiars de les víctimes eren en una tribuna VIP prop de la línia d’arribada.

La presidenta de l’Associació d’Atletisme de Boston, Joanne Flaminio, havia dit abans de la cursa que la prova tenia un significat especial perquè cadascuna de les 26 milles es dedicava a una de les 26 víctimes d’aquella matança. L’homenatge incloïa la participació d’un grup de familiars, l’equip Newtown Strong, per a recaptar fons per a entitats benèfiques. Al final de la milla 26 hi havia una pancarta en memòria de les víctimes del tiroteig de Newtown.

La marató de Boston és la més veterana de les que es corren al món (des del 1897) i cada any atrau milers de corredors. Enguany n’hi havia 27.000 d’inscrits. A banda els participants, es calcula que mig milió de persones s’acosten al llarg del recorregut per a animar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any