El municipalisme crida a pagar els impostos a Catalunya

  • Els municipis independentistes es reuneixen avui amb el president Mas · Defensen que el parlament declari la independència si Espanya prohibeix la consulta

VilaWeb
Redacció
16.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) vol que tots els ajuntaments adherits prenguin acords en favor de la sobirania fiscal. D’aquesta manera, passarien a ingressar l’IVA i l’IRPF a la hisenda catalana. Malgrat que finalment els diners fossin enviats a Madrid, Catalunya tindria una idea de quin volum de diners genera.

El president del govern, Artur Mas, rep avui els representants de l’AMI, que li exposaran aquesta iniciativa. ‘Crec que és una acció important i volem fer-la d’acord amb el govern per no col·lapsar els serveis tècnics i que sigui eficaç’, va dir ahir el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal.

A banda la campanya per la sobirania fiscal, l’AMI donarà suport a una declaració d’independència del parlament si l’estat prohibeix la consulta. Amb això, es desmarca del pronunciament del president de la Generalitat, que abans-d’ahir va desestimar la declaració unilateral per ‘poc democràtica’. El president de l’AMI i batlle de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, considera que cal negociar amb l’estat perquè autoritzi la consulta i fer-la ‘com més aviat millor’. Ara, també avança que si l’estat espanyol la impedeix, caldrà cercar unes altres opcions, com ara la declaració unilateral.

Deu municipis presentaran dijous la documentació a les oficines de la Generalitat

Ja hi ha deu municipis que han decidit d’ingressar els impostos a l’Agència Tributària Catalana (ATC) aquest mes, segons que va indicar la setmana passada la plataforma Catalunya Diu Prou. Cal afegir-hi encara els autònoms i empresaris que han decidit d’unir-s’hi. Els ajuntaments que s’han compromès a pagar els impostos a l’ATC són Arenys de Munt, Campdevànol, Llinars del Vallès, Premià de Dalt, Ripoll, Sant Jaume de Llierca, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Viladamat, Gallifa i Alella.

Demà passat, els batlles d’aquests municipis presentaran la documentació de la liquidació d’aquests impostos a les oficines de l’organisme tributari de les delegacions de la Generalitat a Barcelona i Girona.

Més informació: Insubmissió fiscal: comença el tancament de caixes?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any