Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  15.04.2013  17:57

Marhuenda perd els estreps per una crítica de Màrius Serra a La Razón

L'escriptor li retreia l'alarmisme de la portada d'avui

Men?ame
 

El diari La Razón ha tornat a fer una portada molt discutida. Ha titulat '25-A. Objectiu: Un estat ingovernable', amb referència a una suposada convocatòria de protesta al congrés espanyol per part de la PAH, el dia 25. El director del diari, Paco Marhuenda, ha participat al matí en la tertúlia del programa 'El Món a RAC-1', on ha coincidit amb Màrius Serra. Serra li ha retret l'alarmisme d'aquesta portada i de moltes altres, i això ha fet perdre els estreps a Marhuenda.

Aquest és l'àudio de la discussió:

Heus ací la transcripció de la conversa:

Màrius Serra: Portades com avui de La Razón passaran a la història del periodisme.

Paco Marhuenda: Què vol dir amb això?

M. S.: Vull dir que la portada d'avui és clarament assenyaladora, clarament alarmista. És alarmista.

P. M.: Ah, alarmista.

M. S.: Sí, ho és. Però, a més, amb les portades dels últims dos anys de La Razón podrien fer una exposició al MACBA a partir de la qual les facultats de periodisme poguessin estudiar, perquè serien molt útils per a ser ensenyades com a allò que no ha de ser el periodisme informatiu.

P. M.: Fas broma?

M. S.: Naturalment, tenim molt sentit de l'humor.

P. M.: No, no tens sentit de l'humor, tens ganes d'insultar i d'ofendre la gent que treballa en un dels diaris importants d'aquest país. Perquè jo et podria dir el mateix de determinada premsa aquí a Catalunya que t'agrada molt.

M. S.: No, digui, senyor Marhuenda.

P. M.: Anar a un programa de ràdio per ofendre els altres em sembla inacceptable, estimat amic, no? Una cosa és que tu i jo discrepem ideològicament, però jo procuro no ofendre't. I ofendre'm a mi i a la gent que treballa en el primer grup editorial d'aquest país [Planeta] em sembla al·lucinant.

M. S.: Jo opino. Jo tinc dret a opinar?

P. M.: Digui'm una portada que sigui falsa. Avui és fals? L'ètica és aquesta. És absolutament rigorós.

M. S.: I jo opino, i li dic que les seves portades han arribat a suscitar a les xarxes socials, com sap tothom, apostes per veure quina seria la portada de l'endemà.

P. M.: La xarxa social? La gent radical que demana que m'assassinin o que matin les meves filles o violin les meves filles…

M. S.: Vostè mateix demostra que és un alarmista. Ara mateix, amb la seva reacció, ho demostra. 

Men?ame