Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  13.04.2013  06:00

Montoro emplaça la Generalitat a fer el pressupost amb l'objectiu del 0,7% actual

El ministre d'Hisenda espanyol demana calma als catalans i diu que els passos de la negociació amb Europa són ineludibles

Men?ame
 

El ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, ha demanat calma a Catalunya respecte a la flexibilització dels objectius de dèficit que l'estat tancarà amb Europa i que la Generalitat espera per elaborar els seus pressupostos i ha emplaçat la Generalitat a fer els comptes amb l'objectiu marcat actualment, el 0,7%. Amb tot, ha apuntat que el procés de negociació amb Europa conclourà abans que s'acabi la primavera.

'Entenc la urgència del nou govern de Catalunya però també hem d'entendre tots que els terminis són ineludibles i per tant el que ha de fer és treballar amb els objectius que tenim marcats com ho estan fent la resta de comunitats d'Espanya', ha dit.

En el consell de ministres d'aquest divendres s'ha conegut que el govern espanyol ja ha pactat amb la Comissió Europea una flexibilització del dèficit d'entre 1 i 1,5 punts que compartirà amb la Generalitat.

La resposta del ministre arriba després que la Generalitat hagi endarrerit fins al maig el termini per a la presentació dels pressupostos del 2013 al Parlament. El govern d'Artur Mas espera poder disposar primer del nou objectiu de dèficit per a aquest any per poder quadrar els números. El ministre no ha volgut concretar però s'ha mostrat convençut que el procés respecte a Europa 'no es demorarà gaire més'.

'Nosaltres tenim l'obligació com a govern de remetre a finals d'aquest mes el programa d'estabilitat del Regne d'Espanya on apareixerà una primera posició i definició, i a partir d'això anirem contrastant i fent la feina amb la Comissió Europea', ha dit. En tot cas ha apuntat que el mateix programa partirà de les propostes dels governs i després hi haurà la valoració de la Comissió.

Per aquest motiu ha demanat calma a Catalunya i l'ha emplaçat a fer els pressupostos amb les xifres actuals. 'Aquest és el procés, un procés que segur que no superarà la primavera'. Mentrestant, el ministre ha afirmat que ningú no ha d'entendre que hi haurà noves xifres d'objectius i el que cal és reduir 'el dèficit estructural'. 
Segons Montoro, al 2013 l'estat reduirà el dèficit estructural de manera equivalent al 2012.