La PAHC expropia el tercer bloc a Sabadell

  • Té 40 habitatges i és propietat de Caixa Penedès / Banc Mare Nostrum - És el 8è bloc alliberat per la campanya d'ocupació de blocs L'Obra Social la PAH, i el 3r a Sabadell

VilaWeb
Redacció
13.04.2013 - 12:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En un comunicat immediatament després de l’acció, la PAHC ha informat que ‘en les properes hores algunes famílies que estan a punt de perdre el seu habitatge o que han hagut d’entregar-lo per quedar sense deute aniran allotjant-se en aquest bloc’. Han afegit també que valorarien ‘col·lectivament, com fem sempre, quines són les prioritats i les urgències més clares d’entre els centenars de famílies organitzades i lluitadores de la PAH de Sabadell’.

S’han acabat els habitatges disponibles dels darrers dos blocs (veure notícies anteriors aquí i aquí) i el nombre de famílies que integren la PAH de Sabadell no para de créixer. Cal tenir en compte, a més, que cada cop són més nombroses les famílies que no tenen cap tipus d’ingrés i que, un cop desnonades, o després d’obtenir la dació en pagament mitjançant la pressió amb la PAHC, no troben cap solució habitacional ni en el mercat ni en l’administració. Conscients d’aquesta problemàtica, fins i tot l’Ajuntament de Sabadell s’ha compromès amb la PAHC, segons fonts del col·lectiu consultades per aquest mitjà, a no criticar públicament aquesta acció com ja va passar en la darrera ocupació al carrer Lorca, quan des de l’Ajuntament Joan Manau va afirmar que ‘entenia que la gent no tenia més opció que aquesta’ si les entitats financeres seguien sense aportar habitatges buits a l’administració.

La PAHC ha volgut recordar també que El BMN -com tants altres- ha estat intervingut per l’Estat i rebrà més de 730 milions d’euros de diners públics, i a la vegada acumula centenars de pisos buits sense cap intenció de posar-los a diposició de la ciutadania.

També han anunciat que la setmana vinent faran públic un dossier formatiu sobre com executar accions com aquestes perquè pugin fer-ne ús les més de 130 PAHs de l’estat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any