El Bloc s’incorpora a l’Aliança Lliure Europea

  • Enric Morera valora com 'un pas molt important' l'entrada al grup de partits independentistes i autonomistes europeus on ja hi ha ERC i el PSM

VilaWeb
Redacció
12.04.2013 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Bloc Nacionalista Valencià acaba d’incorporar-se a l’Aliança Lliure Europea (ALE), un grup polític d’abast europeu del qual formen part partits independentistes i autonomistes de la UE. L’entrada s’ha aprovat per unanimitat en l’assemblea general que l’ALE fa aquests dies al Tirol del Sud. El Bloc s’afegeix als dos partits del país que ja en formaven part: ERC, des del 1989, i el PSM, observador des del 2000 i membre de ple dret des del 2008.

Àgueda Micó, secretària d’organització del Bloc i responsable de l’àrea d’organització de la Coalició Compromís, ha estat l’encarregada de presentar la formació a la resta de delegacions a l’assemblea. Ha confirmat l’admissió, com a membre observador durant el primer any, al seu compte de Twitter: ‘Ja està fet, el @comunicacioBLOC ha estat acceptat en l’Aliança Lliure Europea, un pas més en la defensa de la nostra llibertat.’

L’ALE va néixer el 1981 i des d’aleshores s’hi han sumat partits polítics o autonomistes de caràcter progressista. Al parlament europeu, els diputats de l’ALE treballen conjuntament amb els dels Verds.

El secretari general del Bloc, Enric Morera, ha valorat a VilaWeb l’admissió: ‘És un pas molt important que el Bloc puga participar en un partit europeu que defensa la creació d’Europa respectant les pluralitats nacionals de cada territori, una Europa dels pobles.’ ‘És un pas molt important i significatiu del Bloc’, ha valorat, ‘perquè ens situa en unes coordenades de més gran influència en el treball europeu’.

Morera destaca que l’entrada a l’ALE s’ha aconseguit després d’uns quants anys de gestions: ‘Crec que és un reforçament per a l’ALE i també per a aquells qui volen construir una Europa de les persones i dels pobles, superant el vell concepte d’una Europa basada només en els estats.’ ‘Ara hem de treballar perquè la coalició Compromís tinga representants al parlament europeu’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any