Denuncien en un vídeo l’intent del govern de comprar les famílies de l’accident del metro de València

  • La sèrie documental 0responsables vol esdevenir una comissió d'investigació ciutadana sobre l'accident que va deixar quaranta-tres morts el 2006

VilaWeb
Redacció
11.04.2013 - 19:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Víctimes del Metro, a través de la sèrie documental 0responsables denuncia en el tercer capítol l’intent del govern de Francisco Camps de comprar algunes de les famílies afectades per l’accident del metro de València. Un dels familiars dels quaranta-tres morts que va deixar l’accident explica en el vídeo com membres del govern i funcionaris de la Generalitat Valenciana van visitar-los al tanatori i a casa seva per oferir-los feina o ‘qualsevol tipus d’ajuda que necessitessin’. A més, els preguntaven per la seva intenció de personar-se en la causa judicial.

Recordem que fou l’accident de metro més greu d’Europa, amb quaranta-tres morts. La sèrie documental 0responsables vol aprofundir i analitzar els aspectes de l’accident amb un capítol cada mes. Hi han participat l’associació, Barret Films i la Fundació Valencianista i Demòcrata.

El documental, que es presenta com una comissió d’investigació ciutadana, dóna veu als testimonis vetats a la comissió parlamentària i que foren silenciats pels mitjans públics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any