Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  11.04.2013  09:12

Autor/s: Redacció VilaWeb Mollerussa

Els bolets, protagonistes de Bosc endins, primer poemari de Bernat Huguet

Publicat per Editorial Salòria amb il·lustracions de Mauro Bianco

Men?ame
 

El professor de l'institut La Serra de Mollerussa, Bernat Huguet (Golmés, 1963) debuta amb el poemari “Bosc endins” (Editorial Salòria). 67 poemes que desenvolupen diferents experiències viscudes al voltant del món del bolet.

El llibre segueix una estructura cronològica. Els primers poemes se centren el període estival previ a l’esclat de la temporada: les primeres tempestes, el neguit, la il·lusió... Segueix amb l’abundància de bolets a principis de tardor amb l’aparició d’alguns dels exemplars més apreciats: cep, rovelló, camagroc... Continua amb l’arribada dels bolets més tardans i la progressiva desaparició de tots el vestigi de vida micològica a mesura que ens atansem a l’hivern. L’obra es tanca amb l’arribada dels bolets de primavera: múrgula, carrereta i moixernó.

Estil divers

Formalment l’obra presenta una gran diversitat. Des d’alguns haikús i tankas passant pel sonet i arribant a poemes narratius que entronquen amb la més pura tradició popular.

Il·lustracions

Els poemes estan acompanyats per vuit il·lustracions del barceloní Mauro Bianco que és també l’autor de la portada. Segons els responsables editorials el dibuixant aconsegueix “captar perfectament l’atmosfera de l’obra, de vegades enjogassadament naïf i d’altres d’una malenconia perfumada de tardor”.

El llibre és el títol número 12 de la col·lecció Mots del Cim i serà presentat a Golmés el 23 d’abril i a Mollerussa el 9 de maig.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Golmés.