El PP vol impedir que la flama del Fossar de les Moreres cremi sempre

  • Considera que el preu de mantenir-la encesa és massa car

VilaWeb
Redacció
10.04.2013 - 08:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan manca un any per a la commemoració del tercer centenari del 1714, el PP de Barcelona troba que mantenir la flama del Fossar de les Moreres, que homenatja els morts en el setge a Barcelona a mans de les tropes borbòniques, és massa car. Vol que no cremi ininterrompudament, i per això demana ara a l’ajuntament que limiti les hores en què la flama es manté encesa, ‘sobretot perquè durant el dia la flama amb prou feines si es veu’, diu el regidor del PP Javier Mulleras en declaracions al diari ABC.

Mulleras va preguntar a l’equip de govern de Xavier Trias quant costava el manteniment de la flama del Fossar de les Moreres. Li van respondre que 79.281 euros en quatre anys: 46.458 en consum de gas per mantenir la flama i 32.823 en tasques de manteniment.

‘La factura del gas i el que costa mantenir el peveter és una demostració de les prioritats equivocades d’aquest govern municipal –va dir Mulleras–. El Born té necessitats més importants que no continuar pagant un preu tan alt per un reducte independentista.’

Els elements commemoratius de l’Onze de Setembre es van instal·lar al Fossar de les Moreres l’any 2001, i cada Diada s’hi ret homenatge als morts i als defensors de la ciutat durant el setge per part de les tropes de Felip V.

Les xifres

El PP, i el diari ABC, troben que el preu del manteniment de la flama (79.000 euros en quatre anys) és massa alt. Aquesta quantitat, però, contrasta amb les que aquests darrers mesos ha anat revelant el diputat d’ERC Pere Aragonès, que ha fet un repàs exhaustiu de les despeses del govern espanyol en molts àmbits diferents i que surten publicades al BOE.

Vegeu-les ací: Les despeses més increïbles del govern espanyol, a #cosesdelBOE

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any