Bauzá anuncia que els llibres de text estaran en ‘balear’ el proper curs

  • El Círculo Balear es mostra satisfet perquè 's'acabarà amb la pancatalanització' a l'escola

VilaWeb
Redacció
09.04.2013 - 13:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha anunciat que els llibres de text estaran disponibles en ‘balear’, amb les seves variants en mallorquí, menorquí i eivissenc, per al curs 2013-2014, segons ha explicat la Fundación Círculo Balear (FNCB), després la reunió amb el cap de l’Executiu autonòmic.

El president de FNCB, Jorge Campos, ha informat en un comunicat que així s’acabarà amb la ‘pancatalanizació en els llibres de text’ i s’ha mostrat ‘relativament satisfet’ ja que les ‘solucions plantejades’ per l’entitat han estat acollides, en part, pel Govern en comptar amb ‘el compromís personal’ de Bauzá.

Sobre les garanties de la lliure elecció de llengua, tant Bauzá com el conseller d’Educació, Rafel Bosch, han explicat que el nou decret de matèria lingüística ‘elimina la possibilitat que els consells escolars dels centres educatius triïn el repartiment d’assignatures a impartir en cada llengua oficial, de manera que es recollirien part de les al·legacions de la Fundación, segons han explicat en un comunicat.

Des de FNCB han detallat que matèries amb més càrrega lectiva com el coneixement del medi o matemàtiques s’impartiran en la llengua d’elecció dels pares de la mateixa manera que la resta de matèries, de manera que les dues llengües oficials siguin vehiculars a més d’introduir l’anglès a les àrees no lingüístiques.

A més, també s’ha tractat del suposat ‘adoctrinament pancatalanista’ i segons han explicat, Bauzá ha explicat que amb la nova llei de símbols, que està a punt d’aprovar-se, es regularan aquestes situacions sancionant els infractors.

Campos ha declarat que ‘la reunió ha anat millor del que esperava’ ja que ‘si el que ens han traslladat és veritat i es complirà durant l’actual procés d’escolarització perquè s’apliqui en el pròxim curs, és un pas molt important per acabar amb l’actual immersió lingüística i amb l’adoctrinament pancatalanista en l’educació’.

Per a Campos, ‘és un èxit sense precedents que s’hagi de complir amb una històrica reivindicació’ de la seva entitat, com és que els alumnes puguin estudiar en ‘balear’, ja que ‘l’actual situació surrealista i antipedagògica’ perquè els ciutadans ‘no poden escolaritzar als seus fills en cap de les dues llengües maternes, ni en espanyol ni en balear’.

El president de Círculo Balear ha avançat que es mantindran vigilants ‘per comprovar que les mesures anunciades per Bauzá es porten a la pràctica en els pròxims mesos, perquè, ‘desgraciadament’, el seu Govern els ‘té acostumats a tot el contrari’ .

‘Bauzá sap que nosaltres no exigim res que no sol·liciti la majoria dels ciutadans que han votat el PP, i que, si segueix com fins ara, la propera legislatura seran a l’oposició’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any