Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  09.04.2013  11:00

Esther Vivas parlarà a Vic de la crisi i dels indignats

Divendres, 12 d'abril, a les 8 del vespre a l'Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu

Men?ame
 

El Fòrum de Debats organitza per al proper divendres, 12 d'abril, una conferència amb el títol de "El negoci de la crisi i la resposta social indignada" que anirà a càrrec d'Esther Vivas, periodista i investigadora de moviments socials. La conferència tindrà lloc a l'Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu, Rbla Hospital, 11, de Vic, començarà a les 8 del vespre i, com sempre, anirà seguida de col·loqui.

En la conferència s'analitzarà l'origen de la crisi actual, els interessos que se'ns intenten amagar, i les respostes que es van produint tant a Catalunya i l'Estat espanyol com arreu del món, el significat d'aquestes mobilitzacions i les seves conseqüències polítiques així com les perspectives de futur d'aquests moviments.

Esther Vivas és llicenciada en Periodisme, magister en Sociologia i membre del Centre d'Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Ha participat en diverses edicions del Fòrum Social Mundial, en tertúlies de ràdio i televisió i col·labora habitualment en publicacions com Público. Els temes que tracta més habitualment són els moviments socials alternatius, en els quals participa molt activament, i les conseqüències que les diferents polítiques agrícoles i alimentàries tenen sobre la població. Ha publicat diversos llibres, entre els quals podem destacar: En pie contra la deuda externa (2008), Cap on va el comerç just? (2006), Del campo al plato. Los circuitos de producción y distribución de alimentos (2009) aquests dos últims juntament amb Xavier Montagut, i també Resistencias globales. De Seattle a la crisis de Wall Street (2009) i Planeta indignado. Ocupando el futuro (2012) amb Josep Maria Antentas, en què analitza les diferents mobilitzacions populars que s'han produït en el món dels darrers anys.

L'any 2009 va presentar-se a les eleccions al Parlament Europeu com a cap de llista del partit Izquierda Anticapitalista i, com a activista política, ha participat en nombroses mobilitzacions
i ha estat reiteradament represaliada.