Rajoy: ‘Catalunya i Escòcia són casos absolutament diferents’

  • El president espanyol es va reunir ahir amb el primer ministre britànic, David Cameron

VilaWeb
Redacció
09.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va dir ahir després de reunir-se amb el primer ministre britànic, David Cameron, que els casos d’Escòcia i de Catalunya eren ‘absolutament i totalment diferents’. I va destacar que el referèndum sobre la independència d’Escòcia del 2014 es faria d’acord amb les lleis. ‘No es poden prendre decisions que vagin contra les lleis, i aquí farem això mateix’, va dir Rajoy, que va assegurar que no havia bescanviat ‘ni una paraula’ amb Cameron sobre aquesta qüestió.

Rajoy va insistir que Escòcia i Catalunya eren ‘realitats diferents’ i que les coses al Regne Unit s’havien fet d’acord amb la llei. No va dir res, però, sobre la manca de voluntat política en el cas espanyol, en contraposició amb el cas escocès i britànic. I encara va tornar a dir que tot és sotmès a la constitució espanyola i que la nació espanyola ‘és la més antiga d’Europa, després de cinc-cents anys vivint junts.’

Cameron no va comparèixer després de la reunió a la Moncloa, perquè se n’havia anat cap a Londres després de saber que s’havia mort l’ex-primera ministra Margaret Thatcher.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any