Els veïns d’Otos es tancaran a l’escola per a evitar la retallada

  • Educació ha aprovat suprimir una aula i dues places de mestres

VilaWeb
Redacció
08.04.2013 - 11:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimarts 9 d’abril es reprenen les classes a les escoles valencianes. A Otos, a més, és el dia en què comença un tancament indefinit a l’escola que han decidit els veïns del poble per protestar contra la mesura aprovada per la Conselleria d’Educació de suprimir una aula i dues places de mestres a l’aulari. El batle d’Otos, Emili Mira, ha confirmat a VilaWeb Ontinyent que hi previstes més actes de protesta.

La decisió d’aquesta mesura de protesta es va prendre dissabte passat, en la reunió en què l’Ajuntament informà els pares de la resolució de conselleria. També s’ha iniciat una campanya de recollida de signatures en suport al manteniment de l’aulari en les condicions actuals.

De fer-se efectiva la supressió anunciada, tot l’alumnat dels sis cursos de primària hauria d’assistir agrupat a una única aula, amb la conseqüent pèrdua de qualitat educativa. Des de l’Ajuntament es considera que aquesta mesura ‘fomenta la desaparició de les escoles a zones rurals i afavoreix el despoblament dels municipis xicotets’, i que es contradiu amb els objectius de la Llei Orgànica 1/1990 d’incrementar la relació dels alumnes amb l’entorn i d’evitar les deisgualtats en funció del lloc de naixement.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any