El Mallorca menysprea el català

  • El club presidit per Serra Ferrer fa una versió gonella de la web i elimina la bandera amb les quatre barres

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.04.2013 - 10:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El RCD Mallorca ha canviat l’opció de navegar en la web oficial del club en català per fer-ho en la versió gonella. Fins aquest divendres, la portada de la web permetia d’entrar als continguts de la web en quatre idiomes: català, castellà, anglès i alemany. Ara, en canvi, el català ha estat substituït per mallorquí i la bandera catalana que il·lustrava l’opció de l’idioma ha estat substituïda per les quatre barres i el quarter morat amb el castell blanc de la bandera autonòmica.

El canvi es pot comprovar veient la web actual del Mallorca i anant una mica enrere en la mateixa web, fins al 2 de març passat, fent servir la ‘Wayback Machine’ d’archive.org.

Segons el diari El Mundo, el club ha pres aquesta decisió després de les declaracions de l’ex-degà del Col·legi d’Advocats de Balears, José Zaforteza, molt vinculat al club de futbol als anys noranta, i el fundador del Grup Barceló, Gabriel Barceló, que havien atacat públicament el català i havien demanat a les institucions que el deixessin de fer servir.

El Mallorca el ha fet cas. El club, el presideix en funcions des de començament d’any Llorenç Serra Ferrer, que n’és també l’accionista principal, el vice-president esportiu i director esportiu.

La decisió ha causat moltes crítiques, entre les quals les del secretari general del PSM i portaveu de Més per Mallorca, Biel Barceló.

Molts usuari de Twitter critiquen aquest canvi en la web mitjançant l’etiqueta #RCDGonella.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any