Mercè Saurina guanya el Premi de Novel·la Breu de Mollerussa

  • Fa 25 anys que es convoca

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La catedràtica d’Ensenyament Secundari Mercè Saurina (Girona, 1966) ha esta la guanyador del XXV Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb l’obra “Rèquiem per a contrabaix”. L’accèssit del Premi ha esta declarat desert.

Es tracta d’una novel·la dramàtica que “parla de les dificultats que hi ha en les relacions de parella entre persones de mons culturals diferents i, fins i tot, oposats”, segons Josep Borrell, president del jurat. Per Borrell es tracta d’una obra molt ben escrita i amb un bon ritme narratiu que condensa tots els elements bàsics d’una novel·la breu i que aporta un tractament metafòric i d’utilització del símbol que li dóna un valor afegit.

Mercè Saurina

Mercè Saurina és professora de l’institut Vilablareix (el Gironès) on imparteix classes de català i música. La guanyadora dels 5.000 euros amb què està dotat aquest premi que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa i al qual han concursat 12 originals, és llicenciada en Filologia Clàssica, Catalana i diplomada en Logopèdia i també va estudiar el Grau Professional de Música. En la seva faceta d’escriptora, darrerament ha guanyat el premi Carminis de Poesia (2009) i ha estat finalista del Premi de novel·la curta Just Manuel Casero (2010), del Premi de narrativa Víctor Mora i del Premi de narrativa Miquel Arimany.

Pel que fa a l’accèssit dotat amb 1.000 euros, el jurat ha decidit enguany declarar-lo desert al no considerar cap dels altres originals presentats mereixedor d’aquest guardó. El jurat està format pels escriptors Pep Coll, Ramon Rubinat i Albert Villaró juntament amb la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. Aquest jurat està presidit per Josep Borrell i Figuera. Cal recordar, també, que l’obra guanyadora d’aquest premi serà publicada en la seva primera edició per Pagès Editors.

El veredicte es va fer públic divendres en un acte literari al Teatre L’Amistat, conduit pel periodista i escriptor, Francesc Puigpelat, que precisament fou al 1989 el primer guanyador d’aquest premi amb el llibre El moment abans. La celebració del 25 anys del Premi Literari de Novel·la Breu “Ciutat de Mollerussa” tindrà també altres components com l’actuació de la Sit Jazz Band i el record per a les obres guanyadores de tota la seva trajectòria per part de membres del Teatre de Butxaca que han fet la lectura de fragments de totes les obres guanyadores.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any