Escolarització en castellà?

  • Article de Somescola.cat, en què es felicita del fet que tan sols disset famílies hagin demanat l'escolarització en castellà i insta la comunitat educativa a mantenir-se ferma

VilaWeb
Redacció
05.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Popular i Ciutadans han fet de la immersió lingüística a l’escola el seu objectiu a batre. Però l’estratègia impulsada i la judicialització de l’escola no han reeixit i aquest curs (2012-2013) tan sols disset famílies han sol·licitat que el castellà sigui llengua vehicular als centres dels seus fills. El conjunt d’entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu aplegades a Somescola.cat ha publicat un article en què es felicita del fet que tan sols disset famílies hagin demanat l’escolarització en castellà i insta la comunitat educativa a mantenir-se ferma.

Us l’oferim l’article íntegre:

‘Aquest curs escolar, 17 famílies han sol·licitat que els seus fills o filles fossin escolaritzats en castellà. Somescola.cat considera una bona notícia que, malgrat l’obsessió política d’alguns per acabar amb la immersió lingüística en llengua catalana com a metodologia d’èxit, només 17 famílies hagin optat per demanar l’escolarització en castellà per als seus fills.

Catalunya, per tradició i per convenciment, ha treballat i treballa per tal que la nostra societat estigui cohesionada, sigui inclusiva i asseguri la igualtat d’oportunitats com correspon a una societat avançada i amb futur.

La societat catalana ha experimentat unes transformacions de gran transcendència social. La gestió de la diversitat està basada en el respecte per les diferències, també les diferències lingüístiques, però sense oblidar que ens cal compartir un projecte de futur. Pel que fa a les llengües, aquest projecte de futur passa per conèixer en profunditat el català, llengua del nostre país, i el castellà, llengua de l’estat. I no ens conformem amb això. Volem, com a part que som dels països avançats d’Europa, que els nostres nois i noies puguin expressar-se, també, en una o més llengües estrangeres.

I tot això ens ho assegura el model d’escola catalana. Des de Somescola.cat som conscients que els resultats de l’escola que tenim poden millorar-se. I s’han de millorar. Però aquesta millora no es produirà intentant desbancar el català del lloc que li correspon com a llengua pròpia del país, ni amb recursos al Tribunal Constitucional, ni amb lleis fetes des de la imposició.

Somescola.cat convida la comunitat educativa a mantenir-se ferma per consolidar i millorar els resultats del nostre alumnat i expressa el convenciment que el nostre professorat, malgrat les dificultats que viu, es mantindrà, com sempre, fidel als seus principis pedagògics, ètics i socials  amb l’objectiu d’acompanyar els nostres joves en el seu apassionant viatge formatiu.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any