MÉS demana la retirada immediata del títol de Duques de Palma al matrimoni Urdangarín-Borbó

  • Fina Santiago afirma que la imputació de la Infanta Cristina és 'un fet greu que ha de tenir conseqüències' i 'una passa que demostra que la justícia és igual per a tothom'

VilaWeb
Redacció
04.04.2013 - 14:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició MÉS per Mallorca considera que la imputació de la Infanta Cristina en el cas Nóos de presumpta corrupció en què està implicat el seu marit, Iñaki Urdangarín, és ‘un fet greu que ha de tenir conseqüències’ i ‘una passa que demostra que la justícia és igual per a tothom’, segons ha explicat la diputada Fina Santiago.

 

La diputada ecosocialista afirma que ‘cada vegada hi ha més indicis que Cristina de Borbó estava implicada en la trama societària ordida pel seu marit, i que es va beneficiar econòmicament de les seves activitats presumptament il·legals’.

‘Els fets investigats són molt greus. I la passa del jutge instructor del cas de sol·licitar la declaració de la Infanta Cristina en qualitat d’imputada incrementa notablement la gravetat del cas, i haurà de tenir conseqüències’.

D’altra banda, Santiago afirma que ‘la imatge de Mallorca es veu cada vegada més perjudicada a mesura que avança la investigació judicial del cas Nóos’. Per això, el Grup Parlamentari MÉS registrarà demà una proposició no de llei per instar el Govern espanyol a derogar de manera immediata el Reial Decret que atorga el títol de Duques de Palma de Mallorca al matrimoni format per Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarín.

La diputada de MÉS per Mallorca recorda que el Parlament va rebutjar ahir mateix, amb els vots del PP, una proposició no de llei del grup d’esquerres i sobiranista que demanava la retirada del títol nobiliari a Urdangarín precisament amb l’argument, fal·laç, d’altra banda, que no es podia retirar el títol al gendre del rei sense retirar-li’l també a la Infanta. ‘El PP ha quedat retratat’, ha dit Santiago. Fa uns mesos, el Grup MÉS ja va presentar una proposició no de llei en el Parlament per exigir més transparència a la Casa Reial: ‘un poder que no té controls és un poder que té altes possibilitats de ser corromput’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any