El Reial Madrid, investigat per ajudes públiques il·legals

  • El club va actuar en connivència amb l'ajuntament pel preu d'uns terrenys al voltant del Bernabeu, segons The Independent

VilaWeb
Redacció
03.04.2013 - 08:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea investiga el Reial Madrid per haver rebut suport il·legal de l’estat espanyol, segons una informació exclusiva que publica avui el diari anglès The Independent. El diari parla d’una acusació segons la qual el club va rebre de l’ajuntament de Madrid un acord favorable per uns terrenys al voltant de l’estadi Santiago Bernabeu perquè fos reformat i es reconvertís la zona en un nou centre comercial i un nou complex hoteler.

L’acusació contra el Madrid és sobre unes transaccions amb l’ajuntament, que es remunten a un acord del 1996 i que signifiquen una ajuda il·legal de l’estat, tenint en compte l’article 87 del Tractat de la Comunitat Europea. L’ajuntament hauria sobreestimat el seu deute amb el club per donar-li aquells terrenys que volia per al nou projecte.

La investigació es fixa en uns terrenys del nord de Madrid, anomenats Las Tablas. Originalment tenien un valor de 421.000 euros, el 1998, quan l’ajuntament els va donar al club com a part d’un pagament al club. Aquells terrenys es van revalorar fins als 22,7 milions d’euros el 2011, és a dir, amb un increment del 5.400%. I en aquell moment l’ajuntament va decidir de recuperar-los. En comptes de pagar tots aquells diners, l’ajuntament va accedir a donar al Madrid els terrenys que necessitava per fer el nou projecte lúdic, comercial i hoteler al voltant de l’estadi.

The Independent va demanar al club per aquest cas. El Madrid va respondre que no havia rebut pas cap privilegi especial i que havia rebut el mateix tracte que qualsevol altra entitat. Un portaveu de la Comissió Europea ha reconegut que hi ha en marxa aquesta investigació i que ara es troba encara en una fase preliminar.

El Madrid, com tots els principals clubs europeus, està sotmès a unes regulacions de la UEFA, segons les quals té prohibit de rebre cap mena d’ajut estatal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any