El PP permet a Urdangarin de conservar el títol de duc de Palma

  • El parlament balear aprova de demanar que torni els diners malversats

VilaWeb
Redacció
02.04.2013 - 17:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP ha votat en contra de la proposició del grup MÉS que demanava al govern espanyol de fer ‘les gestions necessàries’ per retirar el títol de duc de Palma a Iñaki Urdangarin, encausat pel cas Nóos de presumpta corrupció. La proposició, doncs, no ha pogut tirar endavant, i per això el MÉS retreu que ‘el PP defensa que el gendre del rei pugui continuar utilitzant quan vulgui el títol nobiliari amb la referència a la capital mallorquina’.

El diputat del PP Miquel Àngel Jerez ha argumentat el vot en contra de la petició dient que la intenció de l’oposició era desposseir el dret nobiliari a la infanta Cristina, a més d’Urdangarin. I ha defensat la seva proposta, que preveia de demanar a Urdangarin que deixés de fer servir el títol. 

La portaveu adjunta de MÉS, Fina Santiago, ha considerat que el PP no s’atrevia a dir a la casa reial espanyola que pretenien de modificar la normativa, i ha regusat la proposta del PP. ‘No som súbdits, som ciutadans del segle XXI’, ha afegit.

Santiago ha explicat que el seu grup preferia retirar el títol del duc mitjançant la derogació del reial decret que atorga els honors, però ha recordat que també es podia modificar la legislació per impedir que Urdangarin faci servi el títol nobiliari de la seva muller.

D’una altra banda, el Parlament balear ha aprovat per unanimitat de demanar que es tornin ens diners malversats presumptament per Urdangarin en cas que la sentència judicial constati que no havien estat degudament justificats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any