Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  01.04.2013  06:00

L'illa de l'Ascensió ja té bandera

La reina d'Anglaterra ha aprovat el disseny de la bandera d'aquest petit territori britànic al bell mig de l'Atlàntic

Men?ame
 

L'illa de l'Ascensió és un territori britànic d'ultramar al bell mig de l'oceà Atlàntic, que forma una dependència juntament amb Santa Helena i Tristão da Cunha. Amb 91 km2 de terra volcànica i menys de mil habitants, la majoria militars, l'Ascensió era un dels pocs territoris autònoms al món sense bandera específica, atès que s'hi feia servir la Union Jack. Però des d'ara, i gràcies a l'aprovació de la reina, ja en té una de pròpia.

La bandera, com en alguns altres territoris d'ultramar britànics, presenta un fons blau amb la Union Jack petita i l'escut d'armes de l'illa, aprovat per la reina  el maig del 2012 i on apareixen símbols importants del territori, com la Green Mountain, tres ocells i dues tortugues.

'Els residents de l'illa de l'Ascensió hissaran la seva bandera per primera vegada en una cerimònia que es farà el dissabte 11 de maig de 2013, en ocasió de la celebració del dia de l'Ascensió, pel qual es va donar el nom de l'illa el 1503', ha declarat Mark Capes, governador de Santa Helena, l'illa de l'Ascenció i Tristão da Cunha.