S’ha mort la rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas

  • Era doctora en ciències físiques i havia estat escollida pel rectorat el març de 2007

VilaWeb
Redacció
30.03.2013 - 22:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La rectora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Montserrat Casas, s’ha mort avui a cinquanta-set anys a Barcelona a causa d’una malaltia. Per aquest motiu, el consell de direcció de la UIB ha resolt declarar tres dies de dol oficial a partir de demà diumenge durant els quals quedaran suspeses totes les activitats previstes. La capella ardent s’obrirà diumenge a partir de les tres del migdia fins dilluns a la una al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona.

La Universitat de les Illes Balears posa un llibre de condol a disposició de totes les persones que vulguin deixar el seu testimoni. El llibre estarà disponible a partir de demà diumenge, de 10 a 18 hores, a Son Lledó, i en versió electrònica a la pàgina web de la Universitat.

Per voluntat expressa de la rectora es prega a aquelles persones i institucions que tinguin previst fer un enviament de flors que destinin aquest import econòmic a la Universitat de les Illes Balears per a la formació de joves investigadors.

Montserrat Casas Ametller va néixer a Hostalric, Girona, l’any 1955. Llicenciada en ciències físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1977. Es va doctorar l’any 1981, i hi va ser docent entre el 1977 i el 1983. El 1983 es va incorporar a la Universitat de les Illes Balears, i era catedràtica d’Universitat de Física Atòmica, Molecular i Nuclear des de l’any 1994.

Montserrat Casas és coautora de dos llibres, i té 197 publicacions internacionals en revistes com Physics Letters A, Physical Review A, Physics A, Physical Review B i Journal of Physics A. Entre els càrrecs que ha ocupat hi ha la de Síndica de Greuges (Defensora Universitària) de la UIB (2000-2005), coordinadora de la Comissió Permanent de Defensors Universitaris (2002 -2004), presidenta de la Xarxa Vives d’Universitats de juny de 2008 a gener de 2009; i presidenta del Grup 9 d’Universitats (G-9) de juliol a desembre de 2010.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any