Una moció de censura de CiU a Gallifa deixa Solidaritat sense l’únic batlle que tenia

  • El ple municipal va aprovar-la ahir després del canvi de majoria per la renúncia el desembre d'un regidor de Solidaritat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Gallifa (Vallès Occidental) ha canviat de mans arran de la moció de censura aprovada ahir pels regidors de CiU contra el batlle Jordi Fornas (SI). Mateu Sobregrau és el nou batlle del poble. El ple del municipi havia canviat de majoria al desembre per la renúncia d’un dels tres regidors de SI. Si bé d’entrada els regidors de CiU, amb nova majoria a l’ajuntament, havien dit que no tenien pas intenció de canviar el govern, ara han presentat la moció de censura.

Gallifa escull els representants per un sistema de llistes tancades i vot obert, tal com indica la llei electoral per als municipis de menys de 250 habitants. Per tant, el substitut d’un regidor que dimiteix no és necessàriament del mateix partit, sinó el més votat dels que no van entrar. En aquest cas, era un candidat de CiU, formació que passa a tenir tres regidors, mentre que a SI n’hi van quedar dos.

Per mostrar el desacord amb la decisió, i també el suport al batlle Fornas, es va fer una concentració a l’ajuntament simultània al ple, amb l’assistència dels ex-diputats Alfons López Tena i Toni Strubell. Els concentrats, amb banderes independentistes i de Solidaritat, van cridar ‘botiflers’ i ‘traïdors’ als regidors de CiU. Hi va haver algun moment de tensió quan els assistents a la concentració i simpatitzants del nou equip de govern es van encarar i escridassar.

El grup municipal de CiU, per la seva banda, ha negat que la moció de censura que ha desbancat SI sigui una resposta ‘en clau sobiranista’. Segons que s’explica en un comunicat, la consideren justificada per la manca de majoria suficient de SI en el ple després de la dimissió d’un regidor seu, que creuen que ha empès Gallifa cap al desgovern, i per ‘l’increment alarmant’ de les sancions al municipi com a eina de gestió habitual.

Entrevista amb Jordi Fornas: ‘Els regidors de CiU de Gallifa han rebut instruccions de més amunt’ (28-3-2013)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any