Corea del Nord declara oficialment l’estat de guerra contra Corea del Sud

  • Kim Jong-un ordena preparar els míssils per atacar les bases dels EUA

VilaWeb
Redacció
30.03.2013 - 09:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Corea del Nord ha anunciat aquesta matinada que les relacions amb Corea del Sud es troben en ‘estat de guerra’, arran de l’escalada de la tensió entre tots dos països i de les sancions anunciades pel Consell de Seguretat de l’ONU, segons ha informat l’agència de notícies nord-coreana, KCNA. ‘D’ara endavant, tots els problemes estatals entre nord i sud seran tractats en el marc de l’estat de guerra’, afirma un comunicat especial del règim.

El dirigent nord-coreà Kim Jong-un, va ordenar a la seva artilleria que es prepari per disparar contra les bases dels Estats Units a Corea del Sud i el Pacífic arran de la demostració de força de l’exèrcit nord-americà amb el vol de dos bombarders invisibles en territori sud-coreà, segons que informa l’òrgan portaveu del règim nord-coreà, l’agència oficial KCNA.

Després d’una reunió amb l’estat major, Jong-un ‘ha decidit que és hora de passar comptes amb els imperialistes dels EUA’, diu la nota, que afirma que el cap nord-coreà ‘ha signat finalment el pla per començar els preparatius tècnics dels coets estratègics, i els ha ordenat que estiguin preparats per a disparar, amb l’objectiu que puguin atacar en qualsevol moment tant els EUA com les seves bases i els escenaris operatius al Pacífic, entre els quals Hawai i Guam, i també Corea del Sud’.

Corea del Nord respon així a l’anunci de l’exèrcit dels EUA que dos bombardes invisibles, amb capacitat per transportar armes nuclears, havien sobrevolat territori sud-coreà. ‘La missió dels dos bombardes demostra la capacitat dels EUA per fer atacs de precisió de llarg abast ràpidament i a voluntat’, diu la missió militar nord-americana a Corea del Sud.

Dimarts passat Corea del Nord va anunciar que les forces armades prenien posicions de combat com a resposta a les maniobres militars ‘hostils’ dels EUA i Corea del Sud. Washington i Seül defensen que els exercicis són merament defensius.

A més, Pyongyang ha anul·lat l’acord d’armistici signat amb els EUA per posar fi a la guerra de Corea (1950-1953) i ha tallat el ‘telèfon roig’ que comunicava els exèrcits de banda i banda de la frontera.

Us oferim el capítol del programa Afers Exteriors, presentat per Miquel Calçada, dedicat a Corea del Nord:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any