L’ACN anuncia retallades

  • El director de l'agència diu a VilaWeb que serà un ajustament important del pressupost · Afectarà sobretot la redacció de Barcelona

VilaWeb
Redacció
27.03.2013 - 20:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) ha comunicat als treballadors que hi ha prevista una retallada important en el pressupost, que es pot traduir en acomiadaments. En declaracions a VilaWeb, el director de l’agència, Joan Maria Clavaguera, ha dit que la retallada serà important, però no dràstica, segons el seu punt de vista. Clavaguera no ha donat cap xifra, però diu que la retallada serà de l’ordre de la que tindran tots els mitjans públics i que portarà a l’acomiadament de personal, encara que miraran que l’impacte en aquest sentit sigui el més petit possible.

Clavaguera explica que la retallada ha d’afectar el mínim possible al servei informatiu que ofereix l’agència. I diu que l’objectiu és tornar als origens de l’agència, amb una importància cabdal del territori. Per això, apunta que la retallada afectarà principalment la delegació de Barcelona.

La direcció ha explicat als treballadors que l’aportació del govern a l’agència es reduirà considerablement, tot i que no se n’ha concretat cap xifra. Tampoc no es coneix el nombre de possibles acomiadaments, però la direcció sí que ha dit que la redacció de Barcelona, que actualment compta amb trenta treballadors, en seria la més afectada.

Les negociacions començaran la setmana que ve i la retallada podria quedar enllestida al llarg del mes de maig. L’agència ja va patir l’any passat una retallada important, d’un 45% del pressuposts. I van dismunir també les vendes dels serveis en un 14% pel que fa a mitjans privats i en un 33% a les diputacions i ajuntaments.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any