La Generalitat i les quatre diputacions creen ‘la llavor del futur servei exterior català’

  • El conseller Homs remarca que el 'compromís ferm' de Catalunya amb les institucions europees és superior al d'altres països

VilaWeb
ACN
26.03.2013 - 19:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat i les quatre diputacions han signat un conveni de col·laboració per coordinar l’acció europea de les cinc administracions i ‘plantar la llavor del futur servei exterior català’, tal com l’ha definit el conseller de la Presidència, Francesc Homs. El conveni pretén aprofitar el servei internacional de la Diputació de Barcelona per part de les altres tres diputacions, acció centrada en Europa i que serà coordinada per la Generalitat en el marc de les competències que li dóna l’estatut. Els serveis de la Diputació de Barcelona serviran per orientar els ajuntaments i les empreses catalanes a l’estranger i buscar subvencions i inversions procedents de l’exterior.

El conseller Homs ha remarcat el simbolisme de l’acord, que ha equiparat al que es va signar per potenciar l’Agència Tributària de Catalunya el passat setembre, i l’ha fet servir com a exemple del compromís ferm del país amb la Unió Europea (UE) i les seves institucions, compromís que no és tant clar ni tant nítid en altres països de la UE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any