Cifuentes hi torna: ‘Si no és “kale borroka” s’hi assembla’

  • La delegada del govern espanyol a Madrid manté l'estratègia de desqualificar la PAH i d'Ada Colau

VilaWeb
Redacció
26.03.2013 - 13:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP insisteix en l’atac i la desqualificació contra la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). La delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ha reafirmat en una entrevista a Antena 3 la crítica que va fer ahir a la PAH, vinculant-la amb ‘grups filoetarres’. Avui tan sols ha matisat: ‘No dic ni penso que els de la plataforma siguin etarres. Parlo que ‘Stop Desahucios’, que és un col·lectiu dins de la plataforma’. El PP, a més, ha donat suport a Cifuentes en les declaracions que ha fet.

Cifuentes encara ha dit més: ‘Em preocupa que Bildu doni suport a reivindicacions de la plataforma i que Stop Desahucios doni suport a manifestacions a favor de presos al País Basc que organitza l’esquerra abertzale’.

I sobre les accions d’assenyalar el lloc on viuen diputats del PP, conegudes com a ‘escrache’, ha reblat: ‘Si no és ‘kale borroka’, s’hi assembla’.

Aquest és el vídeo de l’entrevista a Antena 3:

Amenaces de mort

‘Ada Colau i més persones de la plataforma han donat suport a Bildu, Sortu i tots aquests grups que tenen a veure amb ETA’, va dir ahir Cifuentes en aquesta entrevista a Ràdio Nacional d’Espanya (àudio).

La portaveu de la PAH, Ada Colau, va denunciar que havia rebut amenaces de mort a les xarxes socials, des que el PP havia començat una campanya de desprestigi per accions com la que la PAH havia fet davant la casa de González Pons. Són accions de denúncia dels qui ells consideren responsables de la legislació hipotecària, i hi assenyalen el lloc on viuen. El PP va arribar a comparar aquestes accions amb les d’ETA. I Colau va respondre: ‘És realment immoral, i no descartem accions legals per la difamació i el clima de confusió i tensió.’

Ella mateixa va repiular una de les amenaces de mort que havia rebut per Twitter:

RT @sergio_1932 Hijas de puta como @adacolau solo merecen el paredón!! Ya podría ETA haber matado a toda su familia, ya verás que risas…

— Ada Colau (@AdaColau) 24 de març de 2013

 Colau va recordar que la plataforma era ‘apartidista, independent i plural’, i considerà que les acusacions del PP eren una cortina de fum per a no modificar la llei hipotecària, malgrat la sentència de la justícia europea.

També va defensar que el moviment que representava la PAH era exemplar i pacífic i va negar que en les seves accions es fes servir la violència o la coacció. ‘L’única violència és la de les entitats financeres’, va dir. I, encara: ‘Esperem que el govern [espanyol] condemni amb contundència l’assetjament i la violència de les entitats financeres contra la població.’

La polèmica va esclatar sobretot dissabte a la matinada en el programa ‘El gran debate’ de Telecinco, dedicat a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). El redactor en cap del diari El Mundo, Carlos Cuesta, hi va tenir una encesa discussió amb un advocat de la PAH, Rafa Mayoral, i amb més tertulians, com ara Pilar Rahola. Durant la discussió, Cuesta va arribar a vincular la PAH amb ETA.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any