Colau denuncia amenaces de mort després de les acusacions del PP

  • La delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, la vincula amb ETA

VilaWeb
Redacció
25.03.2013 - 16:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, ha denunciat haver rebut amenaces de mort mitjançant les xarxes socials des que el PP ha començat una campanya de desprestigi per accions com l”escrache’ a casa de González Pons. Els populars han arribat a comparar amb ETA les accions de la PAH de denúncia de qui consideren que són els responsables de la injusta legislació hipotecària, assenyalant el lloc on viuen. ‘És realment immoral, i no descartem accions legals per la difamació i el clima de confusió i tensió’, ha dit Colau.

Ella mateixa ha repiulat una de les amenaces de mort que ha rebut per Twitter:

Colau ha recordat que la plataforma és ‘apartidista, independent i plural’, i troba que les acusacions del PP són un intent de fer una cortina de fum per no modificar la llei hipotecària, malgrat la sentència de la justícia europea.

També ha defensat que el moviment que representa la PAH és exemplar i pacífic i ha negat que en les accions que duu a terme es faci servir la violència o la coacció. ‘L’únic cas de violència és el que fan les entitats financeres’, ha dit.

‘Esperem que el govern condemni amb contundència l’assetjament i la violència de les entitats financeres contra la població’, ha afegit Colau.

Les acusacions

La polèmica va esclatar sobretot dissabte a la matinada al programa ‘El Gran Debate’ de Telecinco, dedicat a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). El redactor en cap del diari El Mundo, Carlos Cuesta, va tenir una encesa discussió durant el debat amb un advocat de la PAH, Rafa Mayoral, i amb altres tertulians, com Pilar Rahola. Durant la discussió Cuesta va arribar a vincular la PAH amb ETA.

Però ha estat avui quan la polèmica ha fet el salt a l’àmbit polític. En aquesta entrevista a Radio Nacional d’Espanya (àudio), la delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ha criticat els últims actes de protesta de la PAH i ha vinculat l’entitat amb ‘grups filoetarres’, entre els quals hi ha inclòs partits com Bildu. ‘Ada Colau i altres persones de la plataforma han donat suport a Bildu, Sortu i tots aquests grups que tenen a veure amb ETA’, ha dit.

Per Cifuentes, la PAH segueix una ‘estratègia política radical’ i les seves accions podrien ser considerades com a ‘kale borroka’, en especial, ha dit, les accions de pressió sobre polítics del PP, en referència a l”escrache’ a González Pons. ‘Una cosa és protestar i una altra és l’assetjament personal’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any