Qui s’ha salvat de l’ERO de Canal 9 i per què?

  • Rafa Xambó publica un nou informe sobre l'ERO, pocs minuts abans del darrer consell d'administració d'RTVV

VilaWeb
Redacció
25.03.2013 - 12:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest migdia es fa el darrer consell d’administració d’RTVV abans no es constitueixi la nova empresa. Els passos següents són clars: traspàs dels 1.500 milions d’euros de deute a la Generalitat, fusió de les empreses de ràdio i televisió, dissolució del consell d’administració actual i constitució del nou consell d’administració. Però abans no comenci la reunió, el membre del consell d’administració Rafa Xambó ha publicat un nou informe sobre l’ERO titulat ‘Informe provisional sobre TVV després de l’ERO’. Aquest document s’afegeix als altres dos que ja ha publicat Xambó aquestes darreres setmanes: sobre Ràdio 9 i sobre l’ens RTVV (provisional i revisat). Tots expliquen exhaustivament qui s’ha salvat de l’ERO, i remarquen especialment aquells casos en què d’una manera evident no s’han seguit els criteris de l’ERO.

A l’hora d’aplicar-lo, han posat i llevat segons els ha donat la gana. He pogut constatar igualment que l’ERO ha tingut un acarnissament especial amb la promoció de treballadors del 1989, els qui posaren en marxa la radiotelevisió pública. Un cas clar és el dels operadors d’equips; d’un operatiu de 300 se n’han quedat 27 dels que tenen plaça, cap dels quals de la promoció del 89. La resta són contractats per obra i a temps parcial. S’han quedat, en canvi, els càmeres i redactors del dispositiu presidencial, aquells que s’encarreguen del seguiment del president a inauguracions i visites, pura propaganda perfectament prescindible amb criteris estrictament informatius. 
 
Les tres presentadores afectades per l’ERO són també les del 89. En canvi, els presentadors de la visita del papa –visita que provocà el major escàndol conegut de corrupció de la televisió pública, l’encausament del director general i diversos alts càrrecs en una part de l’anomenat cas Gürtel–, el matrimoni format per  XAVIER CARRAU (un comissari polític promocionat per Lluís Motes) i  MARIBEL VILAPLANA, s’hi queden.

LLUÍS MOTES, que ha presentat el Notícies 9, ha dirigit, censurat i triat la informació al servei del PP com un Goebbels de tercera regional, que ha demanat Esports i li ho han donat, que ha marxat a Ràdio 9 quan li ha convingut igual com ha tornat a TVV segons els moviments dins el PP, no només s’hi queda, sinó que els rumors li reserven un lloc destacat en la nova estructura per les seues bones relacions amb la nova directora general, Rosa Vidal.
 
Els sindicats de la patronal, USO i CSIF, aprofitant la informació privilegiada de què disposaven, han llevat i posat delegats sindicals per salvar treballadors afins al règim que, altrament, haurien segut acomiadats o podrien haver estat fàcilment ‘atacables’ amb les demandes individuals. Crida l’atenció la quantitat de persones afins a l’exsecretari general Vicente Sanz, el presumpte assetjador sexual, que han mantingut el seu lloc de treball. Aquests són alguns dels casos més cridaners segons la informació de què dispose.

S’hi han quedat:
 
PERPETUA BELTRAN, una de les tres baremadores, junt a Manolo Sais i
David González (Legem). Va ser cap de premsa amb Serafín Castellano quan
aquest era conseller de Sanitat. Fou també en aquest temps quan Juan Prefaci,
actual secretari general de RTVV, va ser nomenat secretari de la mateixa conselleria.
Després passà a RTVV per a ser la mà dreta de Vicente Sanz i accedir a la
secretaria general quan el presumpte assetjador va haver d’abandonar el càrrec.
 
MANOLO SAIS i DAVID GONZÁLEZ, advocats de RTVV, eren de la màxima
confiança de Vicente Sanz. Tots dos s’han quedat malgrat que l’informe PwC
eliminava els dos llocs de treball. Tenen un despatx d’advocats, LEGEM, cosa
totalment il·legal sent personal amb dedicació exclusiva a RTVV, i fan ofertes per
a atendre les demandes dels membres del sindicat USO i els seus familiars.
Podria donar-se el cas que portaren, fins i tot, demandes individuals de treballadors
que ells mateixos han baremat prèviament. És pràctica habitual que en aquest tipus
de demandes signe un tercer advocat que treballe per a ells.
 
CAROLINA LLORENS RAGA, auxiliar administrativa, és la dona de l’alcalde
d’Albalat dels Sorells, José Rafael Tamarit.’

Llegiu ací l’informe íntegre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any