Una convocatòria a la xarxa crida a manifestar-se per proclamar la independència el juny

  • Convoquen una manifestació el 27 d'abril a Barcelona

VilaWeb
Redacció
24.03.2013 - 16:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb el propòsit de pressionar perquè hi hagi una proclamació d’independència de Catalunya aquest any 2013, ha començat a circular a la xarxa una convocatòria de manifestació el 27 d’abril vinent a Barcelona a les sis de la tarda. El lema és ‘Independència, ara’, i demana que s’acceleri el procés, ja sigui amb un referèndum enguany o una declaració unilateral d’independència el mes de juny vinent. El grup impulsor de la manifestació s’anomena Coordinadora de Plataforma per la Indepenència i disposa d’una pàgina de Facebook i d’un compte de Twitter.

En la imatge de la convocatòria, que han fet circular fa uns quants dies per la xarxa, apareixen els logotips d’ERC i de Solidaritat com a col·laboradors. Els republicans han deixat clar a VilaWeb que no tenen res a veure amb aquesta convocatòria i afirmen que els convocants han fet servir el logotip sense permís. Solidaritat no s’ha pronunciat oficialment sobre aquesta manifestació.

Malgrat això en la pàgina de Facebook de la convocatòria un dels seus promotors, Jordi de San Nicolàs, afirma que va parlar personalment de la convocatòria amb Oriol Junqueras. Jordi de San Nicolàs es presenta com a president de la Plataforma Ciutadana Independentistes per la Reunificació i militant d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Un altre dels impulsors, Adam Berruezo, ha dit a VilaWeb que ell fou qui va parlar amb Uriel Bertran i assegura que es va comprometre a donar-hi suport. ‘Volem que s’acceleri el procés al màxim’, diu Berruezo. I sobre la contradicció que significa el seu plantejament amb el full de ruta aprovat recentment per l’Assemblea Nacional Catalana, declara: ”Volem ser un complement, no volem anar contra l’ANC ni contra la iniciativa de la cadena humana. Volem que hi hagi una rebel·lió popular. Això no ho frenarà ningú.’

El president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner, hi ha donat suport públicament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any