La fiscalia anticorrupció troba vincles entre el cas Gürtel i la comptabilitat oficial del PP

VilaWeb
Redacció
22.03.2013 - 15:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia anticorrupció ha trobat, com a mínim, quatre vincles entre el cas Gürtel i la comptabilitat oficial del Partit Popular, que poden acreditar que les donacions rebudes pel PP també van ser recollides en la comptabilitat de la trama de corrupció investigada. Així consta en un escrit enviat pel fiscal, que defensa que el jutge Pablo Ruz és el competent per investigar els ‘papers de Bárcenas’ en detriment del magistrat Javier Gómez Bermúdez.

La primera connexió que la Fiscalia destaca per avalar “la confluència o fins i tot la identitat de fets” entre el ‘cas Gürtel’ i la comptabilitat del PP és un donatiu de 26.835 euros datat el 9 de gener de 2002 que aquesta part relaciona amb el repartiment de 27.045,54 euros que “LB”, sigles amb les que Bárcenas és identificat en la causa, va rebre d’Enrique Carrasco, segons una anotació del 8 de gener reflectida en la comptabilitat de la xarxa. “La diferència entre els diners atribuït al repartiment i l’anotat en el compte és de 210, 35 euros”, assenyala Romeral.

El segon vincle consistiria en un lliurament el PP de 12.000 euros datada el 28 de febrer de 2002 que en la comptabilitat de la xarxa que va ser confiscada al comptable de la xarxa, José Luis Izquierdo, apareix com un lliurament a “LB”.

La tercera connexió es refereix a una anotació en el compte de donatius del PP de 60.000 euros datada el 18 de desembre de 2002 que estaria relacionada amb un document de la mateixa data que acredita el repartiment d’un milió d’euros en què s’atribueixen aquesta mateixa quantitat a “JS”, indiciàriament identificat com Jesús Sepúlveda en el ‘cas Gürtel’.

L’últim nexe és una entrada a la comptabilitat popular de 60.000 euros del 13 de maig de 2003 que, segons la Fiscalia Anticorrupció, podria estar relacionada amb un document datat dos dies més tard sobre el repartiment de diners en el qual s’atribueix una lliurament d’aquesta mateixa quantitat a “LB”. Dos dies més tard, hi ha una altra anotació en el compte de donatius de 60.101,21 euros “la correspondència amb l’anterior document ha de ser objecte d’investigació i aclariment en el possible”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any