NotÝcies

Divendresá 22.03.2013á 06:00

El Suprem espanyol revisarÓ l'absoluciˇ de Francisco Camps

El tribunal es reunirÓ el 9 d'abril per estudiar el recurs presentat pel PSPV

Men?ame
 

El cas dels vestits de Francisco Camps no és tancat. El 9 d'abril cinc magistrats de la sala segona del Tribunal Suprem espanyol revisaran a porta tancada l'absolució de l'ex-president de la Generalitat i de l'ex-secretari general del PP valencià i diputat a les Corts, Ricardo Costa. Tots dos van ser jutjats i absolts per un jurat popular del delicte de suborn impropi passiu en la coneguda causa dels vestits, derivada del cas Gürtel de presumpta corrupció, que esquitxa tant el PP espanyol com el valencià.

El tribunal es reunirà per estudiar el recurs presentat pel PSPV, que va exercir l'acusació popular en aquest procés, i que entén que hi va haver una 'manifesta contradicció' entre els fets que van declarar provats els membres del jurat i la decisió final. La fiscalia no va recórrer contra l'absolució.

El ponent de la resolució serà el magistrat Juan Ramón Berdugo, i completaran el tribunal Carles Granados, Joaquín Giménez, Manuel Marchena i Antonio del Moral.

Tot i que la resolució del jurat va ser objecte d'un recurs de cassació, sense cap sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia corresponent, la decisió del Suprem espanyol pot revocar perfectament l'adoptada a València i condemnar els mandataris, segons que han informat fonts de l'alt tribunal citades per Europa Press.

El 25 de gener de 2012, un jurat integrat per sis homes i tres dones va decidir, per cinc vots a quatre, que Camps i Costa no eren culpables. El procés havia començat el febrer de 2009 quan la policia havia escorcollat la seu de l'empresa Orange Market a València, vinculada a la trama Gürtel.

La fiscalia anticorrupció va demanar 33.000 euros de multa per a l'ex-president de la Generalitat i per a Costa; 24.750 per a l'ex-cap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret; i 21.000 per a l'ex-vice-president del consell Víctor Campos. El PSPV demanava per a Camps tres anys de presó i vuit d'inhabilitació.

La decisió del jurat fou contradictòria amb la condemna a Víctor Campos i a Rafael Betoret, que van acceptar de pagar una multa de 9.600 euros per conformitat amb els fets.