Els euros andorrans començaran a circular el 2014

  • El govern d'Andorra obre un concurs per a decidir el disseny de la nova moneda

VilaWeb
Redacció
20.03.2013 - 08:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’1 de gener del 2014 començaran a circular els primers euros andorrans, amb disseny propi, segons que ha anunciat el ministre de Finances, Jordi Cinca. Això serà possible malgrat que Andorra no forma part de la UE i en virtut de l’acord monetari signat entre el Principat i la UE el 2011 després d’una negociació de set anys. L’acord permetrà emetre uns 2,5 milions d’euros en monedes, un 20% de les quals s’encunyaran per als col·leccionistes. En aquest cas, Andorra no podrà imprimir bitllets.

Dels dos milions d’euros que es posaran en circulació, 400.000 seran en monedes de dos euros; 580.000 en mondes d’un euro i 500.000 en monedes de 50 cèntims. De les des deu, dos i un cèntim se n’emetran un milió de monedes de cada.

El govern andorrà ja ha decidit que en la moneda de dos euros s’hi inscriurà l’escut del país. Per a decidir el disseny de la resta de monedes, ha obert un concurs per als majors de 18 anys residents a Andorra. La condició és que hi apareguin motius relacionats amb la Casa de la Ball, l’art romànic i la natura, la fauna i la flora característiques d’Andorra. En totes hi haurà la inscripció ‘Andorra’ i l’any d’emissió de la moneda, el 2014.

Això significarà un pas més de la integració d’Andorra la Unió Europea, ha destacat el ministre Cinca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any