Grillo demana la dimissió dels senadors de l’M5S que no van respectar la disciplina de vot

  • Alguns representants del moviment van votar ahir el nomenament del candidat del Partit Democràtic a la presidència del Senat, tot i que s'havia decidit el vot en blanc

VilaWeb
Redacció
17.03.2013 - 16:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap del Movimient 5 Estels (M5S), Beppe Grillo, ha demanat que dimiteixin els senadors del seu partit que no van respectar la disciplina de vot ahir i van votar en favor del nomenament de Pietro Grasso, del Partit Democràtic, com a president del Senat italià.

‘Si algú no ha complert la seva obligació mentiria als votants i, per tant, espero que n’assumeixi les conseqüències’, ha dit Grillo al seu bloc. Al breu apunt, emplaça els senadors de l’M5S a fer públic el seu vot, atès que la votació era secreta.

Grillo recorda que el codi de conducta del moviment, signat voluntàriament pels seus senadors i diputats, estableix que la votació es decideix per majoria dels parlamentaris del moviment.

Tot i que el vot és secret, aritmèticament es pot deduir que alguns dels senadors de l’M5S van votar ahir en favor del nomenament de Grasso com a president de la cambra, malgrat que abans el moviment havia decidit en votació que exercirien el vot en blanc per no donar suport als partits tradicionals.

El partit de Grillo controla des del febrer 109 dels 630 escons a la Cambra de Diputats, necessaris per a habilitar tant l’esquerra com la dreta per a la formació d’un govern. Al Senat el pes és més petit, amb 54 escons dels 315.

Notícia relacionada:

El codi de conducta dels ‘grillini

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any