‘L’endemà’ d’Isona Passola obté 348.830 euros a Verkami

  • Anit s'ha tancat la campanya de micromecenatge de més èxit de la història del país, amb 8.101 mecenes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.03.2013 - 00:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Anit s’ha tancat la campanya de micromecenatge a Verkami del nou film d’Isona Passola, ‘L’endemà‘. I ho ha fet amb un èxit espectacular i batent tots els rècords. En total han estat 8.101 els mecenes que hi han aportat 348.830 euros. La directora va enviar una piulada immediatament després de les dotze, hora en què s’acabava la replega de diners, donant les gràcies.

El documental impulsat per Isona Passola, productora de films com ‘Pa negre’, s’ha catapultat com el projecte de tot Europa que més diners ha aconseguit a través del micromecenatge, campanya que es finança a través de microdonacions realitzades virtualment aportades pel que es coneix com a micromecenes.

No sols això. Gràcies a aquest rècord, ‘L’endemà’ ha entrat al ‘top 5’ mundial dels projectes que més diners ha aconseguit mitjançant el ‘crowdfounding’. Tot plegat en només 39 dies, que són els que ha necessitat aquest documental sobre la independència per superar els 300.000 euros que Passola s’havia marcat com a objectiu després d’aconseguir en 11 dies els 150.000 que demanava inicialment. 

A Verkami, les campanyes duren quaranta dies.

Isona Passola: ‘Estic gratament sorpresa’

Isona Passola s’ha mostrat ‘gratament sorpresa’ per la resposta de la ciutadania al projecte, i ha afirmat que aquest èxit és ‘una constatació del moment tan esperançador que viu el país’. ‘A més d’una alegria, poder tirar endevant ‘L’endemà’ és un repte i un compromís amb tots els que ens han fet confiança alhora que ens esperona a continuar treballant per una pel·lícula de qualitat, tant en el contingut com en la forma’, ha destacat en un apunt al bloc de Verkami.

Passola ha explicat que vol fer el film ‘per esbandir les pors, lluny de les tàctiques i el soroll polític, perquè sense informació no hi ha dret a decidir’ i ha agraït la participació de les milers de persones que faran possible que això es pugui fer realitat. Per la productora, la xifra assolida ‘reflecteix la generositat de la gent i la connexió amb les seves il·lusions, i ens carrega de responsabilitat’.

600.000 euros de presspost

El documental, que donarà ‘arguments clars, sòlids, fiables i contrastats, amb dades objectivables’ sobre la independència, compta amb un pressupost de 600.000 euros. Tot i que quan va arrencar la campanya de micromecenatge només es demanaven 150.000 euros, les donacions dels ciutadans finalment finançaran més de la meitat del documental.

‘L’endemà’ comptarà amb la participació de ‘les figures nacionals i internacionals més tècniques i més ben informades’ i respondrà ‘les grans preguntes que resolen els grans temes de país, les respostes que necessitem per a decidir sense por i tranquil·lament’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any